Je bekijkt nu Timon Tijd

Timon Tijd

In mijn klas heb ik de Giraffe Timon Tijd geïntroduceerd. Timon is een jongen, die helemaal niets van de tijd snapt. Hij kent de dagen van de week niet en snapt ook niks van de seizoenen. Hij trekt in de winter veel te koude kleding aan en in de zomer heeft hij opeens weer een sjaal om. Door Timon te gebruiken leren de kinderen op een speelse manier de dagen van de week en de volgorde van de seizoenen. Ook leren ze de begrippen ochtend-middag-avond te gebruiken. Daarnaast gebruik ik Timon om de kinderen inzicht te geven in hun dagindeling. Wat moet Timon doen als hij wakker is geworden? Wat moet je eerst doen voordat je naar school toe gaat?

Vragen die ik via Timon aan de kinderen stel:
x Wat voor dag is het vandaag?
x Wat voor dag was het gisteren?
x Wat voor dag is het morgen?
x Welk seizoen is het? Wat komt daarna?
x Wat gaan we vandaag allemaal doen?
x Wanneer trek je een pyjama aan?
x Wat moet je doen voordat je naar school toe kunt gaan?
x Wat voor kleding kun je het beste vandaag aan trekken?
x Wat hoort bij de (naam seizoen)?

In het boek ‘Spelend rekenen voor peuters en kleuters‘ wordt de handpop ‘Slaapaap’ gebruikt. Hierin staan nog veel meer ideeen hoe je de handpop kunt inzetten.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie