Je bekijkt nu Boekentip: Buiten in Bolderburen

Boekentip: Buiten in Bolderburen

Als ik aan Astrid Lindgren denk dan komt bij mij meteen de naam Pippi Langkous naar boven. Met plezier keek ik naar de serie op tv en ik heb later ook de verhalen gelezen. Astrid heeft echter nog meer boeken geschreven, waaronder “Buiten in Bolderburen”. Als je meer over dit boek wilt weten, dan raad ik je aan dit blog te lezen.

Buiten in Bolderburen
In Bolderburen staan 3 boerderijen. Noordhof; waar Anna en Britta wonen met hun ouders en hun 80 jarige blinde opa. Middenhof; waar Lasse, Bosse en Lisa wonen en Zuidhof; waar Olle woont. Dat lijkt misschien saai, zo’n klein dorpje en 6 kinderen. Maar niets is minder waar.

Ondanks dat de kinderen geen tv, computer en internet hadden beleven ze elke dag veel avonturen. Deze worden beschreven vanuit het oogpunt van Lisa. Zij neemt je mee in het leven van alledag. Hierbij vertelt ze niet alleen wat ze heeft meegemaakt, maar geeft ze ook een sfeerimpressie en krijg je een goed beeld van de omgeving.

Elke dag brengt weer wat anders met zich mee. Zo krijgt Olle er een zusje bij, is het nog best een heel karwei om iemand gelukkig te maken, wordt er een lammetje gered, willen ze wilde ossen vangen en verkopen ze al hun kersen. Dit is nog maar een kleine greep uit de 18 gebeurtenissen die vertelt worden.

Mijn mening
Buiten in Bolderburen is het vervolg op Wij uit Bolderburen. Je kunt de boeken echter prima los van elkaar lezen. Elk hoofdstuk zou je zelfs nog apart kunnen lezen. Het is zo geschreven dat elk avontuur of belevenis een hoofdstuk op zich is. Dat maakt dat je het boek in delen kunt lezen, omdat je niet een heel verhaallijn hoeft te onthouden. Ook ideaal met voorlezen, want na elk hoofdstuk is de belevenis ook afgerond.

Ondanks dat het boek al in 1946 geschreven is doet het niet ouderwets aan. Natuurlijk, de manier van leven is anders dan dat wij nu gewend zijn. Echter de onderwerpen die aan bod komen spelen ook bij kinderen nu. Je leest hoe de kinderen zich voelen en wat ze denken. Ook nu vinden zusjes hun broertjes soms irritant en hebben vriendinnen ruzie.

De verhalen zijn vanuit Lisa geschreven. Dit is op zo’n manier gedaan alsof je Lisa zelf spreekt en ze in geuren en kleuren haar belevenissen met je deelt. Dit geeft het boek een warme en knusse sfeer.

Nieuwsgierig geworden?

Klik dan hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Buiten in Bolderburen
Auteur: Astrid Lindgren
Illustrator: Els van Egeraat
Uitgever: Ploegsma
Prijs: €14,99

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Ik heb alle boeken van Astrid Lindgren in mijn kast staan. Ik vind ze allemaal prachtig. Bolderburen leek me altijd zo leuk om te wonen als kind.

Geef een reactie