Je bekijkt nu Boekentip: Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica

Boekentip: Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica

Je denkt twee mannen van advies te voorzien, maar je wordt vervolgens ontvoerd. Dat overkomt Nurdius. In ‘Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica’ lees je hoe dat verder gaat. Op zoek naar een leuk leesboek voor de bovenbouw? Lees dan verder.

Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica
“Ik ben Nurdius Maximus, en ooit zal ik de grootste held in de Romeinse geschiedenis zijn. 
Op dit moment schiet dat nog niet zo op. Mijn vrienden lachen me uit, pa luistert nooit naar me en ma heeft alleen maar belangstelling voor haar heilige kippen. Het enige wat ik nu wil, is leren vechten als een gladiator. Want wie weet, misschien moet ik op een goede dag wel opdraven om Rome te redden! “

Nurdius heeft zichzelf ook dit keer weer aardig in de problemen gebracht. Hij is ontvoerd door barbaren uit Belgica. Ze vragen losgeld en Nurdius krijgt het voor elkaar dat hij zelf de brief mag schrijven. Hierin verstopt hij een geheime boodschap. Zo hoopt hij dat hij snel bevrijd zal worden. Hij weet echter hoe gierig zijn vader is en hij vraagt zich af of hij het geld er wel voor over heeft.

Ondertussen schept Nurdius op over zijn vechtkunsten. De barbaren willen er alles over weten en willen dan ook graag les van Nurdius. Dat is nog een flinke klus, aangezien zijn eigen gevechtstrainer het opgegeven heeft hem iets te leren.

Inmiddels is de geheime boodschap aangekomen bij Nurdius zijn vader en zoals verwacht is zijn vader erg zuinig. De reddingsploeg bestaat alleen maar uit Brutus. Nurdius is behoorlijk teleurgesteld. Als de terugreis ook al niet gaat zoals hij in gedachten heeft besluit hij om terug te keren naar de barbaren. Maar of dat zo’n goed plan is?

Mijn mening
Ook dit zesde deel uit de serie is weer een heerlijk boek voor de niet zo enthousiaste lezer. Om de bladzijde is er wel een humoristisch plaatje te vinden die het verhaal goed ondersteunt. Dat maakt het ook aantrekkelijk om te lezen.

Hoewel er ook zeker wat historische achtergrondinformatie wordt gegeven, is het boek inhoudelijk niet moeilijk om te volgen. Je leest er vlotjes doorheen. Mede door de korte hoofdstukken.

Achterin het boek bevindt zich een woordenlijst waar diverse Romeinse woorden worden uitgelegd. Ook worden de Romeinse cijfers toegelicht.

Het boek lijkt op een dagboek; onder andere door het lettertype dat is gekozen en uiteraard de manier van schrijven. Het is in de ik-persoon geschreven en het lijkt of Nurdius het verhaal ook echt aan jou, als lezer, vertelt.

Kortom: een boek met een aantrekkelijke lay-out en een dosis humor.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Het dagboek van Nurdius Maximus in Belgica
Auteur: Tim Collins
Illustrator: Andrew Pinder
Uitgever: Ploegsma
Prijs: €14,99

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie