Je bekijkt nu Boekentip: Zoom in op dieren

Boekentip: Zoom in op dieren

Ben je nog op zoek naar een leuk boek voor iemand die van dieren houdt? Dan is het boek ‘Zoom in op dieren’ echt een aanrader. De meeste van ons herkennen behoorlijk wat dieren. Maar weten we ook nog welke dieren het zijn als we alleen de staart of hoorns van zo’n dier zien?

Zoom in op dieren
Op de eerste pagina is gelijk duidelijk dat je kunt inzoomen op poten, ogen, vleugels, hoorns, huid, staarten, neuzen en oren.

Elke categorie bestaat uit twee volledig gevulde pagina’s. Van één dier staat het onderdeel groot afgebeeld. Van de andere dieren is dit wat kleiner, maar wel in verhouding tot elkaar. Ook is bijv. de poot van elk dier genummerd. Deze corresponderen met de nummers onderaan elke pagina. Daar kun je de antwoorden op zijn kop vinden.

Er staan zowel bekende als onbekende dieren afgebeeld. De niet zo bekende dieren staan achterin compleet afgebeeld met naam en wat extra informatie over het desbetreffende dier.

Mijn mening
Allereerst vind ik het een aantrekkelijk boek vanwege de felle kleuren die gebruikt worden en het formaat van het boek. Daarnaast is het boek voor verschillende leeftijden geschikt. Omdat er zowel bekende als onbekende dieren in voorkomen is het voor  jonge en oude kinderen leuk om te ontdekken of ze de verschillende onderdelen van dieren herkennen.

Naast het samen laten raden van welke dier de verschillende onderdelen zijn kun je nog meer opdrachten met dit boek doen. Ik geef je hier een aantal suggesties voor zowel jonge als oude kinderen.

  • Bespreek met de kinderen de diversiteit aan ogen, huid, poten enz.
  • Je kunt vragen stellen als: ” Van welk dier zijn deze ogen?” of “Waar zie je de poten van een olifant?”
  • Geef elk kind één van de onderdelen op papier. Laat ze zelf het dier afmaken door ze te laten tekenen of knutselen.
  • Laat de kinderen zelf een dier in gedachten nemen en de diverse delen tekenen.
  • Laat het ene kind bijv. de poot omschrijven. Het andere kind moet raden om welk dier het gaat.
  • Ook leuk om het kind niet alleen te laten raden om welk dier het gaat, maar om wat omschreven wordt te laten tekenen.
  • Waar kun je nog meer op inzoomen? Laat de kinderen op ontdekking gaan met een vergrootglas. Wat zie je dan?

Kortom: een leuk en leerzaam boek voor kinderen die een echte dierenexpert willen worden!

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Zoom in op dieren
Auteur: Gonzague Lacombe
Illustrator: Laure du Fay
Uitgever: Leopold
Prijs: €15,99

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie