Je bekijkt nu Boekentip: Op zoek in een boek

Boekentip: Op zoek in een boek

Van uitgever De Eenhoorn kreeg ik een stapel leuke boeken voor beginnende lezers. In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over Op zoek in een boek geschreven door Riet Wille en geillustreerd door Marjolein Pottie.

Op zoek in een boek
In dit boek maak je kennis met Nel, Lie, Bem, Waad en al hun vrienden. Wie voelt er zich alleen op de speelplaats? Wat doet meester Guus tijdens de turnles en welke soep krijgen de kinderen in de eetzaal? De kinderen gaan ook op stap: ze hebben spetterplezier in het zwembad en ontdekken heel wat dieren op de kinderboerderij. En dan is de dag voorbij. Komen alle kinderen veilig thuis?

Wanneer je door het boek bladert kom je allerlei prachtige gekleurde illustraties en vertelplaten tegen. In verschillende kaders worden stukjes tekst weergegeven; kaders met zinnen en kaders met alleen woorden passend bij de plaat.

Onderaan de plaat staan steeds een aantal zoekopdrachten. Bijvoorbeeld ‘waar is saar?’ en ‘ik eet ham en jam’. Achterin het boek staan bij 19 letters nog een leuk raadsel die de kinderen kunnen oplossen.

Boekentip: Op zoek in een boek Boekentip: Op zoek in een boek

Mijn mening
Dit boek is een doe- en leesboek in een. Kinderen kunnen eruit lezen, raadspelletjes spelen en zoekopdrachten doen. Doordat het zo afwisselend is blijft het voor beginnende lezers leuk. Zeker in het begin kost het leren lezen veel energie; fijn dat het dan even door middel van een spelletje afgewisseld kan worden.

De illustraties nodigen ook uit om erover door te kletsen; hoe is het bij jou op school? Vond je de eerste schooldag ook zo spannend? Veel situaties zullen dan ook voor de meeste kinderen herkenbaar zijn.

Kortom een erg leuk leesboek voor kinderen die net gestart zijn in groep 3.

Tip: bij het boek zijn diverse lestips geschreven.

Op zoek in een boek
Auteur: Riet Wille
Illustrator: Marjolein Pottie
Uitgeverij: De Eenhoorn
Prijs: €14,50

Klik hier om het boek te bestellen.

Boekentip: Op zoek in een boek

BewarenBewarenBewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie