Je bekijkt nu Boekentip: SuperFinn en zijn cape

Boekentip: SuperFinn en zijn cape

‘SuperFinn en zijn cape’ is het eerste prentenboek uit de hand van Bianca Antonissen. De kracht achter de site jufbianca.nl. Benieuwd naar de rode draad van dit prentenboek? Lees dan snel deze blog.

SuperFinn en zijn cape
Finn zoekt overal. Waar is het toch? SuperMara wil graag met hem spelen maar dat kan niet zonder zijn supercape. Want zonder zijn supercape is hij gewoon Finn. Maar met supercape kan hij met losse handen fietsen en over de sloot springen.

Nadat zijn supercape eindelijk gewassen is en droog is kan hij gaan spelen, als SuperFinn. Hij is de beste in voetbal, verstopt zich als geen ander en kan torens bouwen tot aan de top. Hij durft dan ook zonder aarzelen op zijn nieuwe grotere fiets te stappen.

Maar als Mara vraagt waar zijn cape is gaat het opeens mis. Finn snapt er niks van. Heeft hij zijn cape dan misschien toch niet nodig?

Mijn mening
De voorkant van het boek spreekt meteen aan en nodigt uit om te gaan ontdekken wie SuperFinn is en wat hij allemaal kan. De kinderen zullen dan ook niet kunnen wachten tot het boek voorgelezen wordt. Door de prachtige realistische tekeningen zal het verhaal nog meer herkenning bij ze oproepen.

SuperFinn kan alles met zijn supercape. Wat zouden de kinderen doen als zij een supercape hadden? Mooi om van de kinderen te horen wat hun wensen en dromen zijn.

Het hoofdthema van dit boek is vertrouwen hebben in jezelf. Dat is het allerbelangrijkste om kinderen mee te geven. Dat ze zeker zijn van zichzelf en soms meer kunnen dan ze zelf denken.

Het prentenboek ‘SuperFinn en zijn cape’ is de ideale manier om hierover een gesprek aan te gaan met kinderen. De verhaallijn is eenvoudig, maar daardoor goed te volgen en te begrijpen voor kinderen.

Kortom een prentenboek met aansprekende illustraties, waarbij kinderen leren dat ze op zichzelf mogen vertrouwen en dingen niet altijd super hoeven te gaan.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Bezoek ook eens de site over het boek: www.superfinn.nl

SuperFinn en zijn cape
Auteur: Bianca Antonissen
Illustrator: Julie Mellan
Uitgeverij: Clavis
Prijs: €14,95

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie