Je bekijkt nu Boekentip: Edison – Het mysterie van de muizenschat

Boekentip: Edison – Het mysterie van de muizenschat

Het prentenboek ‘Edison – Het mysterie van de muizenschat’ is een boek waarin je niet uitgekeken raakt. Elke bladzijde is een kunstwerk op zich. Lees zeker even verder als je benieuwd bent welk verhaal erbij wordt verteld.

Edison – Het mysterie van de muizenschat
In een holletje van de boekenwinkel bevindt zich een gang naar de muizenuniversiteit waar les gegeven wordt door een muizenprofessor. Net als hij bedenkt dat zijn leven met de jaren wel wat saaier is geworden ontmoet hij een jonge muis, Peter, die hem vraagt mee te zoeken naar een schat.

Na wat papierwerk doorgeworsteld te hebben komen ze tot de ontdekking dat de schat op de bodem van de oceaan moet liggen. Met de woorden ‘niets is onmogelijk voor een muis’ in zijn achterhoofd gaat Peter hard aan het werk. Maar al snel blijkt dat het nog niet zo simpel is om als muis onder water te kunnen blijven.

Samen met de professor lukt het Peter uiteindelijk om een goede onderzeeboot te maken. Het lukt hen om de bodem van de oceaan te bereiken. Daar vinden ze echter niet de schat die ze voor ogen hadden.

Edison

Mijn mening
Al bij de eerste bladzijde kijk je je ogen uit. Een paginavullende illustratie met sfeer en details neemt je gelijk mee in het verhaal. De illustraties zijn zo beeldend dat er soms geen tekst nodig is. Zo ontdek je zelf hoe het verhaal verder gaat.

Het verhaal bestaat uit verschillende hoofdstukken. Ondanks dat het verhaal gedetailleerd is, wordt het niet langdradig. Integendeel, als lezer word je alleen maar meer meegenomen in het verhaal.

Het is een prentenboek voor een breed publiek. Jong en oud zullen hun ogen uitkijken bij de bijna levensechte illustraties. Er worden in het verhaal best wat moeilijke woorden gebruikt. Ook dat houdt het boek interessant voor iedereen.

Ook geeft het boek veel input voor het lesgeven. Naast dat je het met de kinderen kunt hebben over de geschiedenis van de gloeilamp en Edison, kwamen ook de volgende dingen in mij naar boven: een plan maken als je iets gaat bouwen, ideeën uitproberen, van fouten leren en het verbeteren en samen weet je meer dan één.

Kortom: een sfeervol prentenboek met een mooi verhaal, dat niet bedoeld is om in de boekenkast te staan, maar waar je mee mag pronken.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Edison – Het mysterie van de muizenschat
Auteur: Torben Kuhlman
Uitgever: De Vier Windstreken
Prijs: €19,95

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie