Je bekijkt nu Een krekel in mijn slaapzak

Een krekel in mijn slaapzak

Toen ik nog voor de klas stond las ik regelmatig aan het einde van de dag een gedicht voor. Ik had een dikke gedichtenbundel van Annie M.G. Schmidt. Wil je gedichten combineren met de natuur, dan is het boekje Een krekel in mijn slaapzak erg leuk. In deze blog vertel ik je er wat meer over.

Een krekel in mijn slaapzak

Met je blote voeten op het gras, luisteren naar het gezoem van insecten, op je buik liggen kijken naar een mier, het plukken van de eerste rijpe framboos: buiten is er altijd iets te zien, horen, ruiken of proeven.

Met haar aanstekelijke versjes hoopt ecoloog Suzanne Weterings kinderen te inspireren om meer en beter te kijken naar planten en dieren om hen heen. Want natuur is overal, in het bos, het park, je eigen tuin of balkon. Samen ga je op ontdekkingstocht!

Het is hartje zomer.
Mijn voeten zijn zo blij.
Ze mogen in hun blootje.
Mijn schoenen hebben vrij

In de klas

Wat een ontzettend leuke en vooral grappige versjes staan in dit boek. De versjes zijn in heel duidelijke en begrijpelijke kindertaal geschreven. Ze gaan over allerlei onderwerpen en passen steeds weer bij een bepaald seizoen. Je kunt ze dus het hele jaar gebruiken.

De versjes zijn geschreven zonder hoofdletters, met elke zin op een nieuwe regel. Dit maakt het ook heel geschikt om de kinderen zelf te laten lezen. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon voorlezen.

Een krekel in mijn slaapzak
Auteur: Suzanne Weterings
Uitgever: Querido
Prijs: €14,99

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie