Je bekijkt nu Boekentip: Het wonder van het ei

Boekentip: Het wonder van het ei

Heerlijk, over een paar weken is het dan echt lente. Ik kijk er al heel lang naar uit. Ook de nieuwe (prenten)boeken over de lente komen de komende weken uit. In deze blog wil ik graag wat vertellen over het prentenboek Het wonder van het ei van uitgever De Vier Windstreken.

Het wonder van het ei
Wat een heerlijk kartonnen boek is dit voor peuters om doorheen te bladeren. Het is namelijk een echt doe-boek waarbij verschillende klepjes bewogen en opengemaakt kunnen worden.

Dit begint al op de voorkant waarbij aan een schuif kan worden getrokken. Wanneer dit gedaan wordt breekt het ei open en komt er een kuikentje te voorschijn. Zo schattig!

Het verhaal gaat over een mees, die al dagenlang op haar nest zit. Eindelijk hoort ze een geluid; krak krak, er komen scheuren in het ei. De peuter kan aan een schuifje trekken waardoor je ook daadwerkelijk het ei hoort kraken. 

Na wat gekraak komt er een mezenkindje uit. Wat is de moeder blij!

Mijn mening
Het is echt een leuk prentenboek voor peuters die willen leren over het thema lente. Doordat de kinderen actief betrokken worden (het trekken aan de schuifjes) zullen ze het verhaal keer op keer willen horen.

De illustraties zijn kleurrijk en er worden mooie heldere kleuren gebruikt. De illustraties zijn met veel details getekend.

Kortom: echt een mooi en fijn boekje om in de lente-maanden voor te lezen. Kinderen leren zo meer over het ‘wonder van het ei’. Hoe leuk is het om na het voorlezen ook samen de Beleef de lente filmpjes over de koolmees te bekijken?

In een minuut tijd wordt het hele broedproces van de koolmees in beeld gebracht: nestbouw, eieren leggen, uitkomen eieren, voeren kuikens, opgroeien kuikens en uitvliegen.

Het wonder van het ei
Schrijver: Hans-Christian Schmidt
Illustraties: Andreas Német
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Prijs: €12,95

Klik hier om het boek bij bol.com te bestellen.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Marijke Jonker-Schouten

    Wat een mooie, leuke en leerzame site! Heerlijk om jouw recensies te lezen waarmee je de lezer enthousiast maakt!
    Mijn oud collega doet dit ook, wellicht ken je hem Jaapleest.nl

    Succes!

Geef een reactie