Je bekijkt nu Puzzelboek: Nijntje logeert bij opa en oma

Puzzelboek: Nijntje logeert bij opa en oma

Ik heb al meerdere boeken over Nijntje mogen reviewen voor mijn website. Dit keer lag er wel een heel speciaal nijntjesboek door de brievenbus, namelijk Nijntje logeert bij opa en oma. Als dat geen leuk cadeau is voor (toekomstige) opa’s en oma’s. Het is niet alleen een leesboek, maar tegelijkertijd ook een puzzelboek. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Nijntje logeert bij opa en oma
Nijntje mag samen met Beertje bij opa en oma logeren. Dat is gezellig! Opa en oma zijn heel blij dat Nijntje komt. Eerst gaan ze lekkere koekjes eten. Daarna maakt opa een step voor Nijntje, steppen kan ze al heel goed.

Na het steppen maakt Nijntje een mooie tekening voor oma. ‘s Avonds mag Nijntje in het logeerbed slapen; ze droomt over haar nieuwe step.

Op elke linkerpagina staat alleen een kleurige  illustratie met tekst. Op de rechterpagina is de illustratie verwerkt in een puzzel. In totaal bevat het boek zes stevige puzzels oplopend in moeilijkheidsgraad: 2 puzzels van 4 stukken, 2 puzzels van 6 stukken en 2 puzzels van 9 stukken.

Puzzelboek: Nijntje logeert bij opa en oma Puzzelboek: Nijntje logeert bij opa en oma

Mijn mening
Het is een echt leuk lees- en doeboek. Juist voor jonge kinderen is de afwisseling ontzettend fijn. Nadat de puzzel gemaakt is kan het verhaal verder gelezen worden. Het verhaal is verder niet heel lang; de peuters zijn meer tijd kwijt aan het puzzelen dan aan het luisteren.

Wil je het wat lastiger maken, dan kan je van te voren alle puzzels al uit het boek halen. De puzzel ligt dan in stukjes waardoor de kinderen de illustratie nog niet hebben gezien. Het is heel duidelijk welke stukjes er nodig zijn. De kleuren van de puzzel en bladzijde corresponderen met elkaar.

Een leuk boek om mee te nemen naar opa en oma of om een nachtje logeren voor te bereiden.

Nijntje logeert bij opa en oma
Schrijver: Dick Bruna
Illustraties: Dick Bruna
Uitgeverij: Mercis
Prijs: €12,50

Klik hier om het boek bij bol.com te bestellen.

Puzzelboek: Nijntje logeert bij opa en oma

 

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie