Je bekijkt nu Review: de hut van groep 4

Review: de hut van groep 4

Ik kreeg van uitgever Holkema & Warendorf een ontzettend leuk leesboek opgestuurd, namelijk ‘De hut van groep 4’. Dit leesboekje is geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder speciaal voor leerlingen uit groep 4. De illustraties zijn door Mark Janssen gemaakt.

Het verhaal
Groep 4 heeft een hut tussen de struiken op het veld. Dat is heel erg leuk, maar dan komt er onweer. Ze rennen vlug naar huis en Lot komt kletsnat thuis. Maar waar is Koen? Zijn vader gaat hem zoeken, maar ziet hem nergens. Wat zou er aan de hand zijn?

Het verhaal is op AVI M4 geschreven en dus echt bedoeld voor leerlingen uit groep 4. Elke zin is op een nieuwe regel geplaatst. Dit is het zevende deel uit de AVI-lezenreeks Koen en Lot. Alle leesboekjes bestaan uit alledaagse herkenbare avonturen die jongens en meisjes vanaf 6 jaar zullen aanspreken.

Review: de hut van groep 4Review: de hut van groep 4

Illustraties
De illustraties zijn door Mark Janssen gemaakt. De gekleurde tekeningen ondersteunen het verhaal en maken het lezen nog leuker! Op elke bladzijde staat een illustratie. Er bevinden zich in het boek zowel paginagrote als kleinere tekeningen. Soms staat de tekst door de illustratie heen gedrukt, maar dit is verder niet hinderlijk.

In de klas
De kinderen vinden het een erg leuk boekje om te lezen. Het verhaal spreekt aan en ligt dicht bij de belevingswereld. Als het in het verhaal begint te onweren wordt het ook best wel spannend. Als Koen dan ook nog kwijt blijkt te zijn dan zie je wel even de schrik op de gezichten staan. Gelukkig komt het na een paar bladzijden al weer goed. :-) Het is een dun leesboek, maar heeft een duidelijke inleiding, kern en slot. Zeker voor kinderen die nog niet van lange en intensieve leesboeken houden is dit zeer geschikt.

De hut van groep 4
Schrijver: Marianne Busser en Ron Schröder
Illustrator: Mark Janssen
Uitgever: Holkema & Warendorf
Prijs: €7,99

Klik hier om het leesboek te bestellen.

Review: de hut van groep 4

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie