Je bekijkt nu Review: Silvester (ge)doeboek

Review: Silvester (ge)doeboek

Ken jij iemand die fan is van de ‘Silvester-serie’? Dan is het “Silvester (ge)doeboek” echt een aanrader. Zoals Silvester zelf zegt: ‘Doe fris, doe eng, doe sportief, doe rijk…’. Hoe? Ik licht alvast een tipje van de sluier in dit blog.

De inhoud
Op de eerste pagina word je in één bladzijde en tekening even bijgepraat over wie Silvester eigenlijk is. In de inhoudsopgave zie je in één oogopslag wat je allemaal kunt doen. Je kiest dus heel gemakkelijk waar je op dat moment zin in hebt en kan meteen aan de slag.

Het eerste item is doe fris. Via een korte uitleg van Silvester wordt duidelijk hoe hij tot deze activiteit komt. De meiden op school vinden dat de jongens ook deodorant moeten gebruiken, dus in dit hoofdstuk leer je hoe je zelf deodorant kunt maken. Naast het recept en suggesties voor een etiket is er ook een tekstkader waarin informatie wordt gegeven. In dit geval kun je meer leren over hoe zweten eigenlijk werkt en of er vroeger al deodorant was.

Zo is elk item opgebouwd. In dit boek vind je maar liefst 14 activiteiten om bijvoorbeeld in de vakantie te doen.

De illustraties
Zoals we mogen verwachten van dit doeboek uit de graphic novel serie, vind je hier ook weer de meest humoristische en beeldende tekeningen. Op elke bladzijde is er genoeg te zien en maakt het je nog enthousiaster om zelf dat proefje te doen of de grap uit te halen.

Mijn mening
Wat is dit een enorm gevarieerd doeboek. Er is een afwisseling in soorten opdrachten die je kunt doen. Daarnaast zijn ze haalbaar. Kinderen kunnen hier zelfstandig mee aan de slag. De spullen die je nodig hebt zijn redelijk gangbaar. Daarnaast denk ik dat een kind op nieuwe ideeën kan komen voor een leuke hobby.

Naast dat je een test doet of na de activiteit weet hoe je iets kunt maken, leer je ook nog wat meer over het onderwerp. Leuke korte feiten worden omschreven waardoor je net weer wat meer kennis verzamelt.

Bang voor verveling in de zomervakantie? Met dit boek heb je in ieder geval alvast 14 activiteiten in handen om te doen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan hier alvast de trailer van het boek.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te kopen.

Silvester (ge)doeboek
Auteur: Willeke Brouwer
Uitgever: Callenbach
Prijs: €11,99

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie