Je bekijkt nu Review: Verhalen uit de Bijbel

Review: Verhalen uit de Bijbel

Als kleuterjuf en moeder van twee jonge kinderen hebben wij aardig wat kinderbijbels in huis en die zijn ook vaak gelezen. Herhaling is zeker niet verkeerd, maar soms ben je wel eens toe aan iets anders.  ‘Verhalen uit de Bijbel’ is niet zomaar een kinderbijbel. Dat zie je al aan de mooie linnen omslag met gouden letters. Ik vertel je er graag meer over.

Verhalen uit de Bijbel
‘Verhalen uit de Bijbel’ heeft 17 bekende Bijbelverhalen, namelijk 9 verhalen uit het Oude Testament en 8 verhalen uit het Nieuwe Testament. Het begint met het verhaal van de Schepping en gaat verder met Adam en Eva. Ook de verhalen van Noach, Abram, Jozef, Mozes, David en Goliath en Jona komen aan bod. 

De geboorte van Jezus is het eerste verhaal wat wordt verteld in het Nieuwe Testament. Ook komen de Bergrede, het avondmaal en het paasfeest aan bod.
Achterin bevindt zich een opsomming van de verhalen en het bijbehorende tekstgedeelte waar je ze kunt vinden in de Bijbel.

Elk verhaal wordt ondersteund met meerdere aquarel afbeeldingen. Veel illustraties zijn paginavullend. Ze zijn enorm beeldend en ondersteunen de verhalen dan ook goed. De illustraties zijn vormgegeven door Dinara Mirtalipova. Zij is opgegroeid in Oezbekistan en je ziet dat haar inspiratie voor haar illustraties voortkomt uit de Russische cultuur. De bijzondere authentieke manier hoe personen worden weergegeven. Ook worden zachte tinten gebruikt, waardoor het geheel warm oogt.

Mijn mening
Als je het boek in handen hebt, weet je dat het niet zomaar een kinderbijbel is. Het boek is van groot formaat en heeft een mooie linnen kaft en gouden letters. Echt speciaal dus en daarom ook prachtig om cadeau te doen.
Wat ik fijn vind is dat de verhalen helemaal zijn uitgewerkt. Het verhaal van bijvoorbeeld Noach is niet verdeeld in meerdere stukken. Ook wordt niet alleen de kern verteld, want als je het verhaal voorleest heb je gelijk alles, van begin tot eind,  te pakken.

Bij sommige kinderbijbels is het taalgebruik wel eens veel te moeilijk, maar deze verhalen kan ik zo aan mijn kinderen en kleuters voorlezen. De inhoud is heel begrijpelijk en laagdrempelig geschreven.
Wat ik fijn vind is dat het niet alleen een opsomming van feiten is, maar dat er ook uitleg wordt gegeven. Daarnaast is het echt een verhaal, compleet met sfeeromschrijvingen.

Kortom: een kinderbijbel waarbij de meest bekende verhalen op een laagdrempelige en sfeervolle manier worden beschreven.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Verhalen uit de Bijbel
Auteur: Kathleen Long Bostrom
Illustrator: Dinara Mirtalipova
Uitgever: Callenbach
Prijs: 19,99

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie