Je bekijkt nu Boekentip: 50 (te) gekke dingen die dieren doen

Boekentip: 50 (te) gekke dingen die dieren doen

Als je alles wilt weten wat met dieren te maken heeft, dan moet je zeker dit boek lezen. In ’50 (te) gekke dingen die dieren doen’ lees je niet de meest voor de hand liggende feiten. Zo leer je bijvoorbeeld dat een stinkdier ondersteboven plast en dat koeien een ingebouwd kompas hebben. Nieuwsgierig? Lees dan vooral dit blog.

50 (te) gekke dingen die dieren doen
De voorkant van ’50 (te) gekke dingen die dieren doen’ kan je niet over het hoofd zien. Er worden felle kleuren gebruikt en de titel springt er echt uit. Als je het boek open doet kom je al snel de inhoudsopgave tegen waar je de 50 opmerkelijke feiten en weetjes ziet staan.

Elk opmerkelijk feitje is verdeeld over twee pagina’s. De linkerpagina bestaat uit een paginavullende illustratie, die op een humoristische wijze de tekst weergeeft. Er worden zachte tinten gebruikt en de manier waarop de illustraties zijn gemaakt geeft het geheel een beetje een retro sfeer.

De rechterpagina begint met het nummer en de titel van het feitje. Vervolgens volgt er een korte tekst waarin de informatie wordt uitgewerkt met daarbij het nut van de eigenschap van het betreffende dier. Vervolgens staat daaronder in een kader nog wat extra informatie over het betreffende dier.

Mijn mening
Het boek ’50 (te) gekke dingen die dieren doen’, vind ik zo’n heerlijk doorblader boek. Bij de titel die er uitspringt of de illustratie die je opvalt blijf je hangen en dan lees je de informatie die erbij hoort. Door de harde kaft en het stevige papier is het ook geschikt om lekker vaak door te kijken.

Voor de jonge lezer is er veel te zien. Leuk ook dat er een stukje humor is verwerkt in de illustraties. Daarbij is het ook zo dat de tekst in een redelijk groot lettertype wordt weergegeven en het zijn ook geen lange teksten. Dit alles maakt het een toegankelijk boek.
Ook al is het boek geschreven voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar, denk ik dat ook de oudere kinderen en zelfs volwassene het leuk zullen vinden dit boek door te kijken.

Ook over de titels van elk feit is nagedacht. Zo wordt bij het feit dat de sidderaal elektrische schokgolven kan geven de titel ‘schokkend’ gebruikt. Of ‘likkende langnek’ bij het feit dat giraffen hun oren schoonmaken met hun tong. Dat geeft het boek net iets extra’s.

Een vrolijk en origineel boek voor als je meer of eens wat anders wilt weten over dieren.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

50 (te) gekke dingen die dieren doen
Auteur: Tricia Martineau Wagner
Illustraties: Carles Ballesteros
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: €12,50

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie