Je bekijkt nu Boekentip: De wonderlijke kerst van papa Panov

Boekentip: De wonderlijke kerst van papa Panov

Ben je op zoek naar een mooi verhaal om te vertellen tijdens de kerstviering? Dan is het verhaal over ‘De wonderlijke kerst van papa Panov‘ echt een aanrader. Het is een van oorsprong een oud Frans verhaal, maar door verschillende schrijvers steeds aangepast. Het bekende verhaal is geschikt voor alle leeftijden.

De wonderlijke kerst van papa Panov
Het verhaal gaat over een oude schoenmaker die in een klein Russisch dorpje woont. Iedereen noemde hem papa Panov. Het enige wat hij bezit was een kleine kamer waar hij woonde, sliep en schoenen maakte. Maar hij was niet arm; hij had een bed, kachel, een grote rieten stoel en hij hield genoeg geld over om brood en koffie te kopen.

Meestal was papa Panov heel tevreden, maar vandaag niet. Hij staat verdrietig voor het raam en mist zijn overleden vrouw en kinderen die ver weg woonden. Na een tijdje mijmeren besluit hij om in een oud dik boek het verhaal van Kerst te lezen. Hij leest over de wijzen die prachtige cadeaus naar de kleine Jezus kwamen brengen en opeens beginnen zijn ogen te stralen. Papa Panov zou een paar kleine schoenen als cadeau geven; de beste die hij ooit had gemaakt!

Dan valt hij in slaap en droomt dat Jezus op bezoek komt zodat papa Panov een cadeau aan Hem kan geven. De volgende ochtend wordt hij wakker en besluit heel goed op te letten of hij Jezus ziet. Er komen allerlei mensen voorbij lopen die het koud hebben of wel wat te eten kunnen gebruiken. Papa Panov is elke keer behulpzaam, maar ziet geen Jezus die bij hem komt…

Mijn mening
Ik vind het verhaal hartverwarmend en echt het ultieme kerstverhaal om tijdens een viering te vertellen. Het heeft namelijk een hele belangrijke boodschap; wat jij voor een ander doet, dat heb je voor Mij gedaan!  Mooi om hier ook nog eens verder over door te praten.

  • Waarom zou Jezus dit gezegd hebben?
  • Wat doe jij voor een ander?
  • Hoe voelt het om iets voor een ander te doen? Waarom?

Het verhaal staat in een klein rood boekje met gouden letters op de voorkant. De illustraties zijn echt prachtig en geven extra sfeer aan het verhaal. Je kan het verhaal voorlezen, maar nog leuker is het om het verhaal te vertellen. De illustraties zou je kunnen inscannen, zodat die tijdens het verhaal getoond kunnen worden.

Al met al dus echt een aanrader om te gebruiken als vertelling bij de kerstviering. Geschikt voor jong en oud!

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

De wonderlijke kerst van papa Panov
Schrijver: Lev Tolstoj
Uitgever: Kok
Prijs: €8,95

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Anneke

    Hallo Linda,
    Ik zou het verhaal graag willen vertellen op onze club. Zou ik het boek mogen lenen van je? Ik heb geprobeerd om eraan te komen, maar het is niet meer verkrijgbaar.
    Vriendelijke groeten, Anneke Breet (Nieuw-Lekkerland)

Geef een reactie