Je bekijkt nu Review: Oh! Een boek vol geluid

Review: Oh! Een boek vol geluid

Leuk, leuk! Er is weer een nieuw boek van Hervé Tullet verschenen, namelijk ‘Oh! Een boek vol geluid‘. Met behulp van dit boek maken de kinderen geluiden en muziek. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Oh! Een boek vol geluid
Dit keer weer niet zomaar een boek, maar een geluidenboek. Op de eerste bladzijden maken we kennis met een blauw rondje, geluid ‘oh’. Soms is het rondje groot, dan mogen de kinderen het hard roepen en soms heel klein dan moeten ze fluisteren. Zo wordt het hard en zacht een aantal keren geoefend.

Dan maken we kennis met een nieuw vriendje, namelijk het rode rondje dat ‘ah’ heet. De kinderen krijgen allerlei grappige opdrachten. Zo moeten ze de rondjes met elkaar laten praten op een robotstem, ze laten schateren van het lachen en kibbelen.

Ten slotte komt er nog een geel vriendje ‘wow!’ bij. De kinderen bewegen met hun vinger over allerlei patronen en maken hier de bijpassende geluiden bij.

In de klas
Ik vind het echt een leuk boek! De andere delen zijn veel meer geschikt voor peuters/kleuters, maar dit deel is ook nog in groep 3/4 goed te gebruiken. Het is een leuke voorloper op het noten lezen en ritme bepalen. De kinderen oefenen hard/zacht, snel/langzaam, maar ook verschillende soorten geluiden.

Je kunt eventueel een bladzijde inscannen en de kinderen de route laten volgen. Maar je kunt het boek ook heel goed neerleggen in de muziekhoek. Zeker als de kinderen al kunnen lezen, kunnen ze elkaar de opdrachten voorlezen.

Hoe leuk is het om daarna de kinderen zelf rondjes te laten maken en ze een muziekpad te laten ontwerpen? De kinderen leggen de cirkels op een bepaalde manier neer en geven klasgenoten de opdracht om het pad te lopen.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Oh! Een boek vol geluid
Schrijver: Hervé Tullet
Uitgever: Oogappel
Prijs: €13,99

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie