Je bekijkt nu Schoudercom: school-ouder communicatie

Schoudercom: school-ouder communicatie

De meeste scholen zijn op zoek naar manieren om sneller en beter met ouders te communiceren.  Een handig communicatiemiddel dat ouders en leerkrachten dichter bij elkaar brengt is SchouderCom. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Dit artikel is geschreven is samenwerking met SchouderCom. Zie mijn disclaimer voor meer informatie.

SchouderCom
Misschien herken je het wel, je geeft aan de kinderen briefjes mee naar huis maar ze blijven in de tassen zitten of je doet een oproep per e-mail maar er wordt bijna niet op gereageerd. Of je krijgt juist zoveel informatie binnen dat je helemaal het overzicht kwijt raakt. Een mogelijke oplossing hiervoor is het communicatiesysteem SchouderCom.

SchouderCom is een besloten online ouderportaal dat grote voordelen biedt voor de schoolcommunity. Op de eerste plaats staat alle school-ouder communicatie overzichtelijk bij elkaar. Informatie raakt niet meer kwijt en wordt veel sneller weer gevonden, dit geldt zowel voor het team als voor de ouders. Daarnaast is het een krachtig instrument voor de school om de ouderbetrokkenheid te stimuleren en de ouderparticipatie zeer gemakkelijk te kunnen regelen.

De mogelijkheden
Ik heb een presentatie gevolgd over SchouderCom en ik ben ontzettend enthousiast over de verschillende mogelijkheden binnen het systeem. Het gaat namelijk veel verder dan alleen communiceren met ouders. Alle opties zijn overigens optioneel en afhankelijk van het type account dat de school afneemt.

Groepscommunicatie
Met een druk op de knop kun je een ouder, groep of de hele school een bericht sturen. Antwoorden van ouders komen niet meer in je persoonlijke inbox, maar blijven in SchouderCom staan. Herinneringen worden automatisch door SchouderCom verstuurd. Wil je desondanks zelf ook nog een herinneringsbericht sturen, dan kies je met 1 druk op de knop bijvoorbeeld alle ouders die nog niet gereageerd hebben.

Automatische verzameling reacties
Reacties op participatieverzoeken (bijvoorbeeld Kunt u volgende week rijden naar het museum en hoeveel kinderen kunt u meenemen?) worden automatisch verzameld en verwerkt zodat de leerkracht bij het inloggen direct het aantal beschikbare zitplaatsen weet. Super handig en het scheelt veel tijd.

Schoudercom: school-ouder communicatie

Documenten delen
Hiermee maak je in een handomdraai een besloten omgeving voor bijvoorbeeld de Medezeggenschapsraad voor het beveiligd uitwisselen van documenten.

Jaarkalender
De jaarkalender kan gezamenlijk door het team worden voorbereid voordat deze gepubliceerd wordt. Voor elk item wordt opgegeven welke groep(en) het betreft zodat de informatievoorziening aan de ouders zeer doelgericht wordt. Je kunt de agenda synchroniseren in bijvoorbeeld Microsoft Outlook of Google Calendar en aan je smartphone of tablet toevoegen.

Polls en enquêtes
Je kunt bijvoorbeeld elke week een andere vraag op de homepage plaatsen om de meningen te peilen, zonder gedoe met lijsten van contactgegevens. Of neem een echte enquête af zonder additionele kosten.

Schoudercom: school-ouder communicatieZelfservice ouders
Ouders houden zelf hun gegevens bij zodat de school hier geen tijd aan hoeft te besteden. Veranderde gegevens kunnen door de school geëxporteerd worden om bijvoorbeeld in de leerling-administratie geïmporteerd te worden.

Blogs schrijven
Als leerkracht kun je heel eenvoudig een blogpost schrijven en foto’s toevoegen. Je kunt er zelf voor kiezen of de blog gedeeld wordt via de schoolwebsite of dat het alleen binnen SchouderCom zichtbaar is.

Van grote meerwaarde
Door te werken met SchouderCom bespaar je als school ontzettend veel tijd. Het is snel, overzichtelijk en efficiënt. Reacties van ouders worden automatisch verwerkt, het plannen van rapportgesprekken voor alle groepen kan al in 10 minuten en ouders kunnen zelf hun gegevens aanpassen. Daarnaast bespaart de school honderden euro’s per jaar aan kopieerkosten en zijn de ouderenquetes binnen SchouderCom.nl gratis.

Ook handig, er is een app beschikbaar voor iOS (Apple App Store) en voor Android (Google Play Store). Als  de ouder de App gebruikt dan hoeft hij niet meer 1x per 4 weken in te loggen. Ook ontvangt hij push notificaties voor berichten, blogbijdragen etc. Ook de leerkracht kan de app gebruiken om bijvoorbeeld berichten te sturen of om blogs te schrijven.

Klik hier voor meer informatie over SchouderCom.nl of vraag direct een vrijblijvende live demo aan.

Ook komend jaar staat SchouderCom weer op de NOT.  SchouderCom is te vinden op stand B059 in hal 11. Ben je nieuwsgierig naar het systeem? Wil je wat meer zien van de mogelijkheden van de Betaalmodule? Of is de school toe aan een nieuwe schoolwebsite? Ga dan zeker even langs!

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie