Je bekijkt nu Christelijke boeken uitkiezen met kerst

Christelijke boeken uitkiezen met kerst

Wij mogen elk jaar met kerst voor alle kinderen een boek uitkiezen. Wij halen deze altijd bij de christelijke boekwinkel, zodat we zeker weten dat de inhoud van de leesboeken past bij de identiteit van de school. Soms is het best lastig om echt leuke christelijke leesboeken te vinden voor beginnende lezers. Zelf ben ik heel erg fan van de schrijfster Corien Oranje. Zij schrijft echt hele leuke kinderboeken. Maar via Arkmedia kwam ik ook in aanraking met een andere christelijke schrijver, namelijk Angelique Bos.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Angelique Bos weet als leerkracht, moeder en actieve kinderwerker hoe lastig het is om leesboeken te vinden voor beginnende lezers. Ze heeft daarom zelf initiatief genomen om hier verandering in te brengen. Inmiddels zijn er vier AVI-boeken uitgebracht waarin Bijbelverhalen op een verhalende manier worden verteld. Ze kleurt de verhalen in met eigen interpretaties en omschrijft hoe het geweest zou kunnen zijn.

Haar boeken sluiten heel goed aan bij de belevingswereld en zijn zo geschreven dat de bijbelverhalen echt tot leven komen. Het is niet een verhaal met opsommingen, maar er worden dialogen en gedachten op een leuke en grappige manier uitgeschreven. De boeken voor groep 3 bevatten korte zinnen en er worden geen hoofdletters gebruikt. Af en toe worden er woorden in een groter lettertype weergegeven. De boeken voor groep 4 bevatten wat moeilijke zinnen en hier worden ook hoofdletters en leestekens gebruikt. Alle boeken bevatten simpele zwart-wit tekeningen.

Ik heb alle boeken mogen inkijken en van elk verhaal werd ik enthousiast. Echt een heel mooi cadeau om als kerstboekje weg te geven. De boeken zijn 7,50 per stuk en te bestellen bij Bol.com.

Op zoek naar leuke reken- en taalspellen rondom het thema kerst voor groep 3? Kijk dan naar het spellenpakket in de webshop.

Christelijke boeken uitkiezen met kerst

1. David is niet bang
David is op weg naar zijn broers. Zij zijn soldaat. Een soldaat is stoer, sterk en nooit bang. Nóóit? Als David naar het kamp komt, is er iets mis. Goed mis…
Leesniveau: AVI M3
Bekijk hier een bijpassende kleurplaat.

2. Jona rent weg
Het is nacht, maar Jona slaapt niet. God wil dat hij naar Ninevé gaat, maar hij wil niet. ‘Ik weet het,’ zegt Jona. ‘Ik loop weg. Zo ver dat zelfs God niet weet waar ik ben.’ Jona stapt uit bed en pakt zijn koffer. Het is buiten nog donker. Als hij nu weggaat, ziet niemand hem. Ook God niet. Toch?
Leesniveau: AVI E3
Bekijk hier een bijpassende kleurplaat. 

3. Ester is dapper
Ester loopt naar de troonzaal. Haar hart bonst in haar keel. Iemand die zonder afspraak naar de koning gaat, kan de doodstraf krijgen. Maar ze heeft geen keus. Haar volk is in gevaar. De koning moet haar helpen. Zou hij naar haar willen luisteren?
Leesniveau: AVI M4
Bekijk hier de eerste pagina’s.

4. Simson heeft een geheim
Huh? Wat is er aan de hand? Waar is zijn kracht gebleven? Simson grijpt naar zijn hoofd. Drommels! Zijn haar is afgeknipt….
Leesniveau: AVI E4
Bekijk hier de eerste pagina’s.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie