De fietsenmaker

Ik heb een hoek ingericht als ‘Fietsenmaker’. Bij de fietsenwinkel heb ik gevraagd om posters, zodat de hoek gelijk leuk aangekleed is. Op de tafels liggen allerlei losse fietsonderdelen, die de kinderen kunnen bekijken. Elke dag mogen twee kinderen hun fiets meenemen en in de hoek controleren. Zijn de banden hard? Zit het stuur goed vast? Doen de lampen het? Voor elke onderdeel wat gecheckt is zetten ze een kruisje op het werblad. Daarna mogen ze met een klein beetje water de fiets schoonmaken. Natuurlijk krijgen de kinderen ook een overall aan.

Voor elke onderdeel wat gecheckt is zetten ze een kruisje op het werblad. Daarna mogen ze met een klein beetje water de fiets schoonmaken.

Auteur:

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Ze werkt drie dagen per week in groep 3/4 op een basisschool in Veenendaal. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en heeft ze de Master SEN richting gedragsspecialist afgerond.

3 gedachten over “De fietsenmaker

  1. Ariëtte schreef:

    Hoi Linda, Wat een leuke ideeën over het thema verkeer. Heb je toevallig nog een tip voor een (prenten)boek (meerdere mag ook!) over dit thema? Ik houd me aanbevolen. Groetjes, Ariëtte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *