Je bekijkt nu Review: Struinen door de schepping

Review: Struinen door de schepping

Wil je vaker met de kinderen door de natuur struinen? Ben je op zoek naar een goed natuurboek en wil je dit koppelen aan Bijbelteksten, dan word je vast net als ik heel enthousiast over het natuurboek voor christelijke gezinnen, namelijk ‘Struinen door de schepping‘.

Struinen door de schepping
Kinderen houden ervan om eropuit te trekken en de natuur te ontdekken. Ze rennen door het gras, bestuderen vlinders en bouwen hutten of vlotten. Heerlijk struinen en banjeren, spelen en onderzoeken. Verwonderen over Gods schepping!

Hoe leuk is het dan om ook te leren over de natuur. Met dit prachtig doe-boek wordt de natuur via bijbelteksten tot leven gebracht. De opdrachten zetten kinderen ertoe om samen verder te denken en de natuur te ervaren. Daarnaast lees je informatieve weetjes over landschappen, dieren en planten.

De opbouw van het boek
Het boek bevat verschillende thema’s, denk aan: bos, meer, sloten en beekjes, park, tuin, de straat waar je woont en nog veel meer. Elk thema bevat meerdere bladzijden. Allereerst wordt er een inleiding over de plek gegeven. Daarna komen de sub-thema’s lente, zomer, herfst en winter aan bod. Elk seizoen heeft twee pagina’s aan informatie, leuke weetjes, mooie foto’s, creatieve opdrachten en bijbelteksten.

Stel het is lente en je wilt met de kinderen naar het bos, dan pak je die bladzijde erbij. Je leest over brandnetels: hoe je ze veilig kunt plukken, dat ze prikken en hoe je ze kunt proeven. Brandnetels aanraken?! Daar moet je eerst even goed over nadenken. Het informatieve stukje over brandnetels is gekoppeld aan een bijbeltekst:

Iemand die zijn tong niet in bedwang heeft, zondigt met zijn woorden. Iemand, die nadenkt voor hij spreekt, is bedachtzaam en verstandig. (Spreuken 10:19)

Maar je kunt er ook voor kiezen om een tekst over luisteren of samenwerken te lezen. Per thema worden dus meerdere suggesties gegeven.

Review: Struinen door de schepping

Hoe kun je dit boek gebruiken?
Dit boek is heel geschikt om als gezin samen te gebruiken. Thuis zou je eerst het stukje uit de Bijbel kunnen lezen om daarna naar de plek gaan om de activiteit uit te voeren. Juist doordat meerdere zintuigen geprikkeld worden, blijft de tekst goed beklijven. Weer thuisgekomen zou je samen met de kinderen een soort kijktafel kunnen maken. Bij bovenstaande tekst kun je bijvoorbeeld een brandnetel neerleggen.

Naast suggesties voor verschillende plekken worden er ook ideeën gegeven bij de christelijke vieringen, denk aan Advent en kerst, van Palmpasen tot Pasen en Hemelvaart. Super gaaf om dit op deze manier met de kinderen te ervaren en beleven!

Het boekje is ontzettend leuk voor ouders en kinderen, die gezinstijd en het geloof willen combineren. Het is wat minder geschikt om op school te gebruiken, maar wellicht kun je er wel leuke ideeën uithalen.

Struinen door de schepping
Auteur: Hanna Holwerda
Boekverzorging: Marjoke Knoop
Uitgever: Royal Jongbloed
Prijs: € 14,95

Klik hier om het boek te bestellen.

Review: Struinen door de schepping

 

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie