Je bekijkt nu Kleurenwinkeltje in de klas

Kleurenwinkeltje in de klas

Bij het thema ‘kleuren en vormen’ past natuurlijk heel goed het boek ‘Het kleurenwinkeltje’ van Marianne Busser en Ron Schröder. Dit winkeltje is van Marjolein. Ze is dol op kleuren en daarom verkoopt ze allemaal gekleurde dingen om de wereld mooier en vrolijker te maken, zoals ballonnen, vlaggetjes, slingers, stiften, en kleurpotloden. En natuurlijk heeft ze ook verf in alle kleuren van de regenboog. Ik heb hier eerder over het boek geschreven.

Winkel in de klas
Ik heb zelf ook een kleurenwinkeltje gemaakt. De kinderen mogen om de beurt in het kleurenwinkeltje logibloks kopen. Hierbij kun je heel leuk de logi-lijstjes van juf Anke gebruiken. De logi-lijstjes zijn verschillend van niveau, zodat je goed kunt differentiëren. Ik heb ook cijferkaartjes met stipkaarten opgehangen, want sommige kinderen weten bijvoorbeeld nog niet hoeveel een 4 is.

Wat heb je nodig?
Wij hebben op school een toonbank, waardoor het winkeltje al gelijk echt lijkt. Verder heb ik vier bakken neergezet. Een bak voor de vierkanten, cirkels, driehoeken en rechthoeken. Je zou deze ook weer op kleur kunnen sorteren. Verder heb je een kassa, geld, portemonnee en tasjes nodig.

kleuren2

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie