Je bekijkt nu Dagboek van een juf #2

Dagboek van een juf #2

Het was deze week de tweede week van het nieuwe schooljaar. Vorige week was het best pittig, logisch want iedereen moest weer wennen. Deze week ging het een stuk beter, de structuur is nu helder en we zijn weer echt een groep geworden.

Op maandag en dinsdag ben ik altijd thuis aan het werk. Ik schrijf blogs voor mijn website, heb contact met bedrijven, doe wat auteurswerk, werk aan mijn studie, doe het huishouden en ga naar de sportschool. Op dinsdagavond hadden wij de informatieavond voor de ouders. Ik wilde al langer eens een presentatie met Prezi maken, dus daar heb ik me maandagmiddag aan gewaagd. Het viel me nog best mee, in twee uurtjes had ik de presentatie klaar. Het ziet er toch net wat flitsender uit dan een Powerpoint.

Dagboek van een juf #2

Op dinsdag ben ik nog even het dorp in geweest. Bij het Kruidvat kocht ik onderstaande luisterboeken. Eigenlijk koop ik nooit wat van mijn eigen geld, maar deze kon ik toch niet laten liggen. Ik heb nu al een hele verzameling aan luisterboeken. Afgelopen week heb ik er een aantal mee naar school genomen. Vooral het luisterboek van Mees Kees viel in de smaak.

Dagboek van een juf #2

Op woensdag begint mijn werkweek en ik had er echt weer zin in. Gelukkig krijgen we voorlopig best veel ondersteuning van een extra leerkracht dat maakt dat je wel wat relaxer voor de groep staat.

Deze week merkte ik dat groep 3 net al iets zelfstandiger werd. De opdrachten zijn wat bekender en het stil en fluisterend werken gaat steeds beter. Ik vond het prettig om nu groep 4 ook wat meer aandacht te kunnen geven. In twee weken tijd hebben de kinderen van groep 3 al veel letters geleerd. Zo leuk dat ze nu al echt woordjes kunnen lezen, denk aan daan, dik, ik, rik, rek, ken. Ze vinden het ook steeds leuker om op de computer woordjes te typen. (Wij hebben trouwens een speciaal toetsenbord met de kleine letters, aanrader!) Een jongetje schreef op de computer: “ik vinjulivmamaa” Om te smelten!

En wat ik ook altijd zo mooi vind is dat ze elkaar zo goed kunnen motiveren. Ik zeg honderd keer op een dag tegen de kinderen “We zijn op school om te leren”, “Het geeft niet als het niet gelijk lukt”, “Als je maar je best doet” enzovoort. Er was gisteren een jongetje waarbij de schrijfletter /k/ echt niet lukte. Hij raakte gefrustreerd en begon te huilen. Zijn buurmeisje zei gelijk “Het geeft niet (naam), we zitten op school om te leren”. Zo lief!

qbSqHHSr

Gelukkig was er ook weer meer tijd voor hoekenwerk. In de klas hebben we een consultatiebureau gemaakt en de babypop heeft denk ik al honderd prikken gehad. Zo leuk hoe ook de kinderen van groep 4 hier nog echt van kunnen genieten. De baby gaat onder de trui, want dat hoort als je zwanger bent. “Jij bent vader en jij moeder en jullie zijn getrouwd, want anders kan je geen baby krijgen.” :-)

Wij werken in de klas de eerste zes weken over het lichaam en de kinderen van groep 3 mochten een lichaam aankleden en daarbij verschillende woordjes plakken. Sommige kinderen konden ze zelfs allemaal al lezen, echt knap!  Groep 4 had ook verplichte werkjes. Zij moesten bij elke letter een zelfstandig naamwoord bedenken en een alfabetpuzzel maken. Hier heb ik jammer genoeg geen foto’s van gemaakt. Wat een creabea hieronder he!

Dagboek van een juf #2

Al met al is het schooljaar echt weer begonnen. De eerste hulpplannen zijn in gedachten gemaakt, ideeën worden gevormd en binnenkort staan de kennismakingsgesprekken met ouders centraal. Ik merk het ook aan mijn stem dat de school weer is begonnen. Ik moet er goed op letten dat ik mijn stem juist gebruik en genoeg drink tussendoor. Dat is toch wel een nadeel van een combigroep draaien, je hebt geen moment even rust. En de to do lijstjes en briefjes zijn ook weer volop aanwezig! :-)

Dagboek van een juf #2

En nu zit ik lekker met mijn voeten omhoog dit blogje te tikken. Ik ben net naar de bibliotheek geweest en heb nog wat interessante boeken gehaald. Onder andere over jongens/meisjes rollen in de klas. Daar heb ik altijd al meer over willen weten! Als ik nuttige informatie tegenkom dan zal ik het met jullie delen! Maar eerst ga ik fijn weekend vieren!

Liefs Linda

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie