Je bekijkt nu Dagboek van een juf #3

Dagboek van een juf #3

Wauw, wat is deze week omgevlogen! Het is voor mij al weer de derde schoolweek en dat betekent dat groep 3 de eerste toetsen moest maken. De rekentoets hebben we aan het begin van het blok al gemaakt, maar de taaltoets, dictee en mondelinge toets waren deze week aan de beurt. Verder kreeg ik belangrijk nieuws te horen en mocht ik weer veel leuke pakketjes openmaken. kijk je mee naar mijn week?

Maandag
Ik heb heel de dag aan de website gewerkt en contact gehad met een aantal bedrijven voor het schrijven van advertenties. Af en toe word ik voor een artikel betaald, hierdoor kan ik goede content blijven schrijven en hoef ik geen ander werk te zoeken. :-) Uiteraard werk ik alleen samen met bedrijven waar ik volledig achter sta. Ook zet ik het er altijd in als het om een samenwerking gaat.

Dinsdag
Ik heb een eigen winkeltje op Etsy geopend en wil in de toekomst meer e-books schrijven en verkopen. Dit kost veel tijd, dus voorlopig blijven het vooral plannen. Wel heb ik allerlei powerpointpresentaties gemaakt waarbij leren en bewegen zijn gekoppeld. Ik werd geinspireerd door onderstaand filmpje. Mijn presentaties kun je hier vinden.  

Woensdag
Op woensdag begint mijn werkweek voor de klas. Helaas had ik vandaag geen ondersteuning. Dit betekent veel schakelen tussen groep 3/4 en goed voorbereid zijn. Ik zag er wel een beetje tegen op, maar het ging boven verwachting goed. De kinderen waren erg zelfstandig, wisten goed wat ze moesten doen en konden echt met hun fluisterstem werken. Groep 4 moest volgens de methode een woordspin maken en aangezien we vooral thematisch en spelenderwijs onderwijs willen geven heb ik het taalboek dicht gelaten. Eerst hebben we samen op het bord een woordspin gemaakt en daarna mochten de kinderen een woordspin aan de hand van informatieboeken over het lichaam maken. Les geslaagd en doel gehaald!

poster lichaam

Na schooltijd ben ik nog even langs het Kruitvat gegaan, want ik las op Facebook dat je er weer leuke prentenboeken kon kopen. Niet goed voor de portemonnee, maar wel ontzettend leuk voor de klas. :-)boeken kruitvat

Donderdag
Vandaag een lange dag, want na schooltijd gelijk vergadering. Dit betekent vroeg beginnen, ik heb namelijk niet zoveel zin om na de vergadering nog veel voor te bereiden. Het was een pittige en leerzame ochtend voor de kinderen. Groep 3 kreeg voor het eerst uitleg over splitsen en groep 4 over groepjes (tafelsommen). Het automatiseren blijft toch wel een punt van aandacht. Gelukkig zijn deze week ook de kisten van Met sprongen vooruit binnen gekomen. Ik ben heel benieuwd naar de spelletjes. We zijn van plan om een rekenkast te maken zodat de verschillende onderdelen (klokkijken, sommen tot 20, tafels, splitsen) goed aan bod komen.

Sprongen vooruit

In de middag kreeg ik een mailtje van de onderwijscooperatie. Helaas pindakaas, ik zit niet bij de laatste drie genomineerden voor de leraar van het jaar. Wel jammer, want ik had best eens met Sander Dekker om de tafel willen zitten. :-) Tegelijkertijd vind ik het ook helemaal prima, de drie gekozen meiden hebben vast een hele goede visie. Ik ben erg benieuwd naar hun ideeën en plannen! Succes en zet hem op!

Op donderdag heb ik altijd pleinwacht. Dit is eigenlijk heel leuk want alleen mijn eigen klas speelt op het plein. Vanmorgen kwam er een meisje vragen of de schuur open mocht. In de schuur staat al het kleuterspeelgoed. Maar helaas, dit doen we niet meer in groep 3/4. Gelukkig zijn mijn duo’er en ik het er allebei over eens dat we maar eens wat leuk buitenspeelgoed moeten aanschaffen voor de groep. Ik heb gelijk ‘s avonds wat bij Lobbes besteld. Hebben jullie nog andere leuke ideeën?

Lobbes

Vrijdag
Laatste ochtend en dan is het al weekend. Op vrijdag zijn de kinderen best moe, dus doen we het wat rustiger aan. Groep 3 was klaar met het eerste taalthema en ook groep 4 had een herhalingsles, dus ze konden lekker lang spelen in de hoeken. Een leerling vierde alvast zijn verjaardag, dus dat was buiten lekker genieten van een ijsje. Na de pauze nog een dictee en lekker knutselen. Het werd al gauw tijd om naar huis te gaan.

Na schooltijd heb ik de klas netjes gemaakt en in het nieuwe thema aangekleed. Posters en woordkaarten opgehangen, een torso neergezet, nieuwe prentenboeken over het lichaam verzameld en de themahoek in orde gemaakt. We werken de komende drie weken over het gebit, het skelet en de spijsvertering. Hieronder alvast een indruk van ons ziekenhuis. Het is nog niet af hoor, maar er moet ook nog wat werk voor de kinderen overblijven. ;-)

ziekenhuisHet zijn trouwens niet dezelfde posters hoor. De ene poster is in het Engels en de ander in het Nederlands. Je vindt ze op de website van Piekie.com. Vinden jullie het leuk om nog meer details over onze ziekenhuishoek te horen? Dan schrijf ik er nog een aparte blog over.

Thuisgekomen vond ik nog een leuk pakketje op de mat. Rara wat voor boek zou hierin zitten?

pakketje

Ik kreeg trouwens ook nog een pakketje met de B-bot. Volgende week ga ik hier leuke activiteiten voor bedenken.

b-bot

Maar nu ga ik eerst boodschappen doen en dan lekker weekend vieren.

Liefs Linda

 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Maaike Gritter

    Vandaag je receptkaarten gebruikt in de “doktershoek”. Groot succes!

Geef een reactie