Je bekijkt nu Klaaropdrachten

Klaaropdrachten

Wij werken op school met weektaak. Als de kinderen klaar zijn gaan ze aan de slag met de klaaropdrachten/mag-kaartjes. Hierdoor zorg je ervoor dat kinderen altijd aan het werk zijn.

Hoe?
We hebben de kaartjes in een bakje zitten. Elke week kiezen we vier kaartjes uit. Uit deze vier kaartjes moeten de kinderen een kaartje trekken. Ze mogen hierbij niet kijken. Hierdoor voorkom je dat alleen de ‘leukste’ kaartjes worden gekozen.

Opdrachten
Er zijn heel veel verschillende soorten opdrachten. Donald Duck lezen, Flitskaarten, spelen met de lego, twee bladzijden maken uit het tafelboek, een hoofdstuk lezen, een prentenboek luisteren op de computer enzovoort. Daarnaast hebben we ook leuke schrijfopdrachten ertussen zitten. Deze van Tim Geers bijvoorbeeld.

Ik heb van de kaartjes geen pdf-bestand gemaakt, zodat je zelf makkelijk nog kaartjes kunt toevoegen. Ik zou het leuk vinden, als je aanvullingen wilt mailen!

Download hier de kaartjes

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 4 reacties

 1. jose

  je link naar de schrijfopdrachten is niet meer actief en wwerkt dus niet meer.

 2. Chiara

  Wat een leuke opdrachten zeg! Wij werken op school ook met een weektaak en klaaropdrachten. Maar leuk om weer wat andere ideeën te krijgen. Mogen ze dan de hele week alleen dat ene kaartje als klaaropdracht doen? Of trekken ze elke dag een ander kaartje uit de 4 uitgekozen kaartjes?

  1. klasvanjuflinda.nl

   Dankje. Zodra de klaaropdracht af is mogen ze een nieuw kaartje. Door hoge eisen te stellen raffelen ze het ook niet af. :)

Geef een reactie