Je bekijkt nu De leukste Quotes komen van jonge kinderen

De leukste Quotes komen van jonge kinderen

In de periode dat ik bij de kleuters stage liep heb ik een leuke tijd gehad. Al was het alleen maar om de eerlijkheid en directe antwoorden die deze nietsvermoedende jonge kinderen geven. Zonder schaamte vertellen ze je dat je een gek hoofd hebt of dat je een lelijke trui aan hebt. Ze wijzen elkaar af zonder dat het echt kwetsend is en maken zich nergens druk om. Wij als volwassenen zouden daar nog een mooi voorbeeld aan kunnen nemen. Iedere kleuterleerkracht zal beamen dat deze groep kinderen voor een hoop opschudding en vermaak kunnen zorgen. Eigenlijk zouden we in een schriftje deze quotes moeten bijhouden en het bundelen tot een boekje. Misschien doe je dat al.

Mijn leukste Quote
De afgelopen jaren heb ik heel wat leuke quotes voorbij horen komen. Maar één uitspraak van een jongetje van 4 jaar zal ik nooit meer vergeten. Elke keer als ik het vertel moet ik er enorm om lachen. De situatie was als volgt. Met mijn kleuterklasje gingen we buitenspelen. Op de gang stond iedereen zijn jas aan te trekken. Het jongetje had daar wat problemen mee, hij kreeg de rits niet dicht. Wat op zich niets nieuws is in een kleuterklas. Dus ik zeg: “Misschien moet je het even vragen,” (in de trant van dan kan ik je helpen). Waarop het kind vervolgens zegt: “Jas, wil je dichtgaan?”

Fantasie gebundeld
Heerlijk die fantasie van jonge kinderen. Hij vroeg het zo schattig en beleefd met zijn hoofdje naar de jas toegebogen. Als ik de jas was geweest, was ik zo dichtgedaan. Echt vertederend was dat om te zien. In het boekje ‘Lieve meneer God’, van Eric Marshall komt de fantasie van jonge kinderen tot uiting in geschreven brieven aan god. Het boekje bevat een verzameling aan kinderbriefjes vol met vragen, wensen, klachten, suggesties en nog veel meer vermaak. Het is zeer geschikt voor lessen over godsdienst, maar ook inzetbaar voor bijvoorbeeld activiteiten rondom creatief schrijven. Een echte ‘musthave’!

Lieve meneer God
Schrijver: Stuart Hample & Eric Marshall
Uitgever: Spectrum
Prijs: €10,00

Klik hier om het boek te bestellen.

De leukste Quotes komen van jonge kinderen

Rinke Huisman

Rinke Huisman (1986) studeerde in 2008 af aan de Hogeschool Domstad te Utrecht. Met twee specialisaties op zak (innovaties en omgaan met verschillen) begon zij haar onderwijs avontuur bij de bijzondere Noordwijkse school in Noordwijk. Inmiddels is zij, na 5 bewogen jaren, een eigen bedrijf gestart. Met de insteek 'oog voor talent' te hebben ondersteunt en ontwikkelt zij verschillende onderwijsprojecten.

Geef een reactie