Je bekijkt nu Memorie hoofdletters – kleine letters thema ruimte

Memorie hoofdletters – kleine letters thema ruimte

In thema 7 van Lijn 3 maken de kinderen kennis met de hoofdletters. Ik heb een memorie hoofdletters gemaakt waarmee verschillende spelletjes gespeeld kunnen worden. Zo oefenen de kinderen spelenderwijs de hoofdletters en leren ze welke letters bij elkaar horen.

Memorie
Alle kaartjes worden op tafel neergelegd. Om de beurt mag een speler twee kaartjes omdraaien. De leerling heeft memorie als er een set kan worden gemaakt met de hoofd- en kleine letter, bijvoorbeeld A-a of B-b.

Mix en ruil
De kinderen lopen rond en vormen steeds tweetallen. Ze vertellen welke letter de ander op het kaartje heeft staan, daarna ruilen ze van kaart.

Flitsen
Alle hoofdletters worden op een stapel gelegd. Leerling 1 laat steeds een letter zien en leerling 2 vertelt welke letter het is. Daarna worden de rollen omgedraaid.

Tip! Ben je op zoek naar spellen rondom het thema heelal? Dan moet je dit themapakket zeker eens bekijken.

Ook leuk:
– Woordkaarten ‘Zon, maan en sterren’.
– Themahoek ‘Zon, maan en sterren’.

Memorie hoofdletters - kleine letters thema ruimte

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie