Je bekijkt nu 5x hoofdletters oefenen met Super Sand ABC

5x hoofdletters oefenen met Super Sand ABC

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 3 heel spelenderwijs alle hoofdletters geleerd. Elke dag flitsten we de hoofdletters, daarnaast liet ik de kinderen memorie spelen door de hoofdletter aan de kleine letter te koppelen en mochten ze op de computer verhaaltjes tikken. In groep 2 hebben we toetsenborden speciaal voor kleuters, maar in groep 3 gebruiken we de standaard toetsenborden met hoofdletters. Ten slotte mochten de kinderen de hoofdletters oefenen door te spelen met Super Sand ABC.

Dit materiaal heb ik gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

Wat is Super Sand?
Super Sand, ook wel magisch speelzand genoemd, is ultrazacht, droogt niet uit en het is makkelijk te bewerken. Het heeft de voordelen van zand, maar geeft geen troep in huis. Super Sand is gemaakt van natuurlijke materialen en antibacterieel. Het is dus niet alleen handig, maar ook schoon en veilig. Door de structuur van het zand is het bovendien samen te kneden en daardoor snel weer op te ruimen. En ook niet onbelangrijk: Super Sand stimuleert de creativiteit en fijne motoriek van kinderen.

In de rode Super Sand Suitcase ABC zit 560 gram magisch zand, een roller en vormpjes voor alle letters van het alfabet. Let er op dat het de hoofdletters zijn en niet de kleine letters. Er kunnen ongeveer twee kinderen tegelijkertijd met het koffertje spelen.

5x hoofdletters oefenen met Super Sand ABCDe hoofdletters oefenen
Veel kinderen hebben al ervaring met magisch zand en er klonken dan ook veel enthousiaste geluiden. Ze vinden het heerlijk om hun handen door het zand te laten gaan en om ermee te mogen spelen. Ik heb al een aantal sterke groep 2 kinderen en zij konden ook al wat woorden met de hoofdletters stempelen. Je kunt de volgende opdrachten aan de kinderen geven:

  1. Laat de kinderen eerst zelf experimenteren met de stempels. Wat vinden ze leuk om te stempelen?
  2. Geef de kinderen hun rijtjesboek of ander leesboek en laat ze het rijtje nastempelen in het zand door de hoofdletterstempels te gebruiken.
  3. Pak de gewone letterstempels (zonder inkt) en laat de kinderen de kleine letters en hoofdletters onder elkaar stempelen.
  4. Leg de stempels aan de kant en laat de kinderen van het klei een hoofdletter maken. Kunnen ze heel hun naam in hoofdletters kleien?
  5. Laat de kinderen een woord stempelen en eronder het woord met een stokje in kleine letters schrijven.

Super Sand ABC kost €22,99 en is onder andere te koop bij Bol.com. 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie