Je bekijkt nu Klasse Klanken een interactieve klankstempelset

Klasse Klanken een interactieve klankstempelset

De eerste helft van groep 3 leren de kinderen de letters. De meeste leerkrachten zoeken naar manieren om de verwerking spelenderwijs in te zetten. Denk aan spelletjes met de letterdoos, loco, woordjes rijgen of lettertje tik. Tegenwoordig is de tablet niet meer weg te denken, hoe leuk is het dat er nu ook een mogelijkheid is om erop te stempelen! In deze blog vertel ik je graag meer over een interactieve klankstempelset, namelijk Klasse Klanken.

Dit materiaal heb ik van Heutink gekregen. 

Klasse klanken
De afgelopen maanden hebben de kinderen van groep 3 met veel plezier de klankstempelset van Heutink uitgeprobeerd. De set is speciaal ontwikkeld voor de eerste zes maanden van het aanvankelijk leesproces. Uiteraard kun je de set ook het tweede helft van het jaar inzetten bij kinderen waarbij de klanken nog onvoldoende zijn geautomatiseerd. Ook bij de kleuters is de set zeer geschikt voor kinderen met een voorsprong in lezen.

Met deze set kunnen de kinderen oefenen met letters, klanken en woorden. Er zijn verschillende auditieve en visuele oefeningen die perfect aansluiten bij de aanvankelijk leesmethodes Veilig leren lezen en Lijn 3. De oefeningen zijn verschillend van niveau, je kunt als leerkracht instellen welke oefeningen beschikbaar zijn. Zo moeten de kinderen de juiste klanken of woorden stempelen of kunnen ze ‘vrij’ stempelen.

Review: Kiene Klanken

Zodra het kind een activiteit selecteert volgt er een korte, heldere uitleg. Het kind weet meteen wat hem te doen staat en kan aan de slag. Tijdens de activiteit kan er altijd voor gekozen worden om de uitleg, de betreffende letter, het woord of de klank nogmaals te laten horen. Wanneer het kind herhaaldelijk een verkeerde letter, woord of klank stempelt zal deze na een derde ‘verkeerde’ poging visuele ondersteuning krijgen van het juiste antwoord. Op deze manier wordt een kind niet aan zijn lot over gelaten en krijgt hij instant feedback.

De interactieve klankstempels zijn voorzien van een unieke driepoot (onderkant) en werken volgens de technologie Multi Touch. Zodra je een stempel plaatst wordt de bijbehorende klank uitgesproken. Uiteraard op de juiste manier, dus als ‘ah’ en ‘buh’.  De stempels werken zonder wifi of bluetooth en zijn niet afhankelijk van batterijen.

Review: Kiene Klanken

De kinderen vinden het ontzettend leuk om met de set aan de slag te gaan. Het werkt heel eenvoudig en de spelletjes zijn erg leerzaam. Het is voor ons nog maar zeven weken tot de zomervakantie, dus de set is voor mijn groep 3 kinderen te makkelijk geworden. Maar voor de kinderen van groep 2 biedt deze set op dit moment enorm veel uitdaging! Zeker voor de kinderen die zich wat beginnen te vervelen is dit een geschikt middel. Een goed idee dus om de set halverwege het schooljaar te wisselen van groep. Zo blijven de spelletjes uitdagend en biedt het een passend leerstofaanbod.

Meer informatie? 
De stempelset en bijbehorende (gratis) app zijn te bestellen voor de actieprijs van € 159,- (inclusief btw). De app is beschikbaar voor iOS en Android. Controleer wel eerst in de App Store of de tablet geschikt is voor Kiene Klanken.

Klik hier om Klasse Klanken te bestellen.

Meester Sander heeft een filmpje gemaakt van alle spellen. Hij heeft ook een review over Kiene klanken geschreven, maar dan specifiek gericht op kleuters. Ook staat op zijn website een filmpje waarbij je de kinderen aan het werk ziet met Kiene Klanken.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie