Je bekijkt nu Boekentip: Spekkie en Sproet – Wachtwoord Amigo

Boekentip: Spekkie en Sproet – Wachtwoord Amigo

De bekende serie ‘Spekkie en Sproet’ van Vivian den Hollander heeft al weer een zestiende deel. ‘Spekkie en Sproet – Wachtwoord Amigo‘ is net als de eerdere boeken weer een spannend avontuur. Ook zo benieuwd? Lees dan dit blog.

Wachtwoord Amigo
De neef van Spekkie heeft tegenwoordig een vriendin, Kitty. Daardoor heeft hij niet zoveel tijd voor Spekkie en Sproet en valt er weinig te speuren. Maar de twee vrienden hoeven zich niet lang te vervelen. Als Kitty opduikt in het nieuwe restaurant Amigo en Spekkie ziet dat Kitty de kok een kus geeft, weet ze eigenlijk meteen dat er iets niet pluis is.

Er worden politie-uniformen gestolen en Spekkie ontdekt dat de kok uit het restaurant bij de foto’s van gezochte boeven hangt. Nu weet Spekkie zeker dat Kitty niet te vertrouwen is. Alleen Nelson wil haar niet geloven. Een collega, Iris, die gelooft Spekkie wel. Ze vraagt Spekkie om haar ogen en oren open te houden.

Dankzij een slimme speurdersactie krijgen ze de locatie te weten waar de volgende inbraak gepleegd zal worden. Spekkie en Sproet willen niets liever dan erbij zijn. Iris vindt dat te gevaarlijk en geeft aan dat dat niet de bedoeling is. Maar ja, of ze daar naar luisteren en of dat echt heel erg is?

Mijn mening
Ook deze keer is het bijna niet mogelijk om het boek aan de kant te leggen. Eenmaal begonnen word je zo in het verhaal meegenomen door de vlotte vertelstijl en de afwisselende dialogen. De sprekende tekeningen maken het verhaal helemaal compleet en voor je het weet heb je het boek uit.

In elk boek wordt weer een andere kant van goed speurderswerk belicht. In het boek Spekkie en Sproet – Wachtwoord Amigo staat het undercover werk centraal. Daarnaast leer je over de geheime tekens die Spekkie en Sproet met elkaar afspreken.

Het is ook zeker de moeite waard om de speciale Spekke en Sproet pagina op de site van de uitgever te bekijken. Je vindt daar een speurtocht, recept voor een taart, informatie voor een spreekbeurt en een link naar diverse kleurplaten.

Ook vind je daar een leuke kleurplaat bij het boek en kan je het vriendenlied van Spekkie en Sproet beluisteren.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Spekkie en Sproet – Wachtwoord Amigo
Auteur: Vivian den Hollander
Illustrator: Juliette de Wit
Uitgever: Ploegsma
Prijs: €12,99

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie