Je bekijkt nu Boekentip: Een mop met een bij bij

Boekentip: Een mop met een bij bij

Van uitgever De Eenhoorn kreeg ik een stapel leuke boeken voor beginnende lezers. In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over Een mop met een bij bij, een heel leuk moppenboekje geschreven door Riet Wille en geillustreerd door Richard Verschraagen.

Een mop met een bij bij
In dit boek voor startende lezers staan een heleboel hilarische moppen, raadsels en grappige beeldverhalen. Riet Wille verzamelde moppen over de school, dieren, de dokter, eten en nog veel meer. Richard Verschraagen maakte er weer uitbundige illustraties bij. In het hele boek staan de families van Sam en Noor centraal.

De mopjes zijn geschreven op AVI M3 niveau en dus perfect voor beginnende lezers. Ik heb een aantal kinderen in mijn groep die lezen niet heel leuk vinden. Met moppenboekjes maak ik ze altijd blij! Heerlijk om ze zo te horen grinniken.

Zeker voor kinderen die echt nog met moeite de verhaaltjes kunnen lezen zijn de beeldverhalen heel fijn. Alleen al door het beeld begrijpen de kinderen de strekking van de mop.

 

Boekentip: Een mop met een bij bijBoekentip: Een mop met een bij bij

Mijn mening
Riet Wille heeft veel ervaring met het schrijven voor beginnende lezers. De mopjes zitten taalkundig heel goed in elkaar en zijn voor de kinderen echt grappig. De mopjes gaan namelijk over hele alledaagse situaties die de kinderen best wel zullen herkennen.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat het een zachte kaft heeft. Ik kan me goed voorstellen dat na heel wat kinderhandjes in de klas het boek er over een paar jaar niet zo mooi meer uit zien. Een hardcover had het boek iets steviger gemaakt. Maar dit mag de pret verder niet drukken.

Kortom een erg leuk moppenboek om rond de kerstvakantie door groep 3 te laten lezen.

Tip: bij het boek zijn diverse lestips geschreven. Met deze lestips gaan beginnende lezers actief aan de slag met de moppen. Ze sorteren moppen in categorieën, schrijven moppen over en maken er een tekening bij, lezen zelf moppen voor, kiezen hun favoriete mop, vullen ontbrekende woorden aan … Ze spelen zelfs een echte moppenbingo. Ook met raadsels gaan ze aan het werk. Ze lossen raadsels op en bedenken er zelf een.

Een mop met een bij bij
Auteur: Riet Wille
Illustrator: Richard Verschraagen
Uitgeverij: De Eenhoorn
Prijs: €9,95

Klik hier om het boek te bestellen.

Boekentip: Een mop met een bij bij

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie