Je bekijkt nu Boekentip: Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

Boekentip: Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

Al van jongs af aan stellen kinderen vragen. In het boek ‘Waarom voel ik niet dat de aarde draait?’ wordt antwoord gegeven op de meest bijzondere wetenschappelijke vragen. Dus wil jij ook weten wat een wormgat is en waarom je je moet wassen? Lees dan zeker even verder.

Waarom voel ik niet dat de aarde draait?
Het boek voelt bijzonder vanwege de dikke omslag. Vervolgens krijg je meteen een goed beeld van de inhoud van het boek door de overzichtelijke inhoudsopgave. Er worden namelijk 21 onderwerpen in het boek besproken, zoals: ruimtereizen, huid en zweet, medicijnen en schimmels.

Per onderwerp worden er gemiddeld zo’n 4 vragen beantwoord. Elke vraag wordt ondersteund met een sprekende illustratie of grappige afbeelding wat het geheel een speels effect geeft. Dat kan wat onrustig overkomen, maar het geeft het boek tegelijkertijd wel karakter.

Aan het einde van het boek vind je nog een verklarende woordenlijst voor begrippen zoals: anatomie, botulisme en pigment. Ook heb je daar de mogelijkheid om op trefwoord binnen het boek te zoeken.

In de praktijk
‘Waarom voel ik niet dat de aarde draait’ is een heerlijk doorkijkboek. Je komt vragen tegen waarvan je niet wist dat je daar toch wel het antwoord van wil weten.

Het boek kun je goed als inspiratiebron gebruiken. Echter wordt de vraag niet helemaal uitgediept. Dat is dan een leuke vervolgstap voor de kinderen.

In dit boek vinden ze een eerste antwoord, maar het geeft dus mogelijkheid om de vraag verder uit te diepen.

Ook geeft dit boek een mooie voorzet om kinderen zelf eens te laten nadenken over wat ze zouden willen weten. Verzamel alle vragen en laat de kinderen zelf op onderzoek uitgaan. Zo kunnen ze hun eigen vraag- en antwoordenboek maken.

Een vlot vormgegeven boek met interessante vragen voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Waarom voel ik niet dat de aarde draait?
Auteur:James Doyle
Uitgever: Lemniscaat B.V.
Prijs: €14,95

Waarom voel ik niet dat de aarde draait?Waarom voel ik niet dat de aarde draait?

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie