Je bekijkt nu Boekentip: Een kusje voor krokodil

Boekentip: Een kusje voor krokodil

Zou jij een krokodil een kusje durven geven? In het prentenboek ‘Een kusje voor krokodil’ kom je er achter wie dat in ieder geval wel durft. Lees snel verder.

Een kusje voor krokodil
Aap, Miereneter en Schildpad zijn aan het spelen. Elke keer bedenkt iemand anders weer een spel om te doen.  Ze komen Krokodil tegen en ook hij wil graag mee doen. Al snel heeft hij een spel bedacht. Hij daagt de drie vrienden uit.

Wie durft Krokodil die slaapt een kusje te geven? Eén voor één proberen ze het. Zou Krokodil er wakker van worden? En wat als hij wakker wordt?

Dit mooie prentenboek trekt meteen. De voorkant heeft een kleurrijke en sprekende illustratie. Dat geeft gelijk een goede weergave van de rest van het prentenboek. Elke bladzijde heeft één of meerdere prachtige illustraties. Je waant je echt in de jungle.

In de praktijk
‘Een kusje voor krokodil’ zal het jonge kind zeker aanspreken. Dagelijks spelen zij met hun vriendjes op school of in de buurt. Dus het zal een feest van herkenning zijn.

Laat de kinderen eens met elkaar in gesprek gaan over welke spelletjes zij spelen. Misschien kunnen jullie ze wel verzamelen en op kaartjes afbeelden/schrijven als inspiratie voor het buitenspelen.

In het boek zeggen de vrienden tegen elkaar: ‘Wedden dat ik als eerste durf’. Een mooi aanknopingspunt om met de kinderen in gesprek te gaan over dapper zijn, elkaar uitdagen en grenzen aangeven.

In de buurt van de krokodil zijn de vrienden aan het fluisteren. Bespreek met de kinderen wat fluisteren is en wanneer je dit wel of juist niet moet doen. Speel met de kinderen ook een fluisterspelletje, bijvoorbeeld: fluister iets in het oor van de leerling naast je en laat dit de kring rondgaan.

De vrienden doen zo zachtjes mogelijk zodat Krokodil niet merkt dat ze hem een kusje geven. Laat één van de kinderen met zijn ogen dicht in de kring gaan zitten/liggen. Vraag een ander kind iets neer te leggen naast het kind, zonder dat diegene dat merkt. Of laat het kind met zijn ogen dicht raden hoeveel dingen, bijvoorbeeld pittenzakjes of hoepels, er naast hem neergelegd worden.

Een kusje voor krokodil
Auteur: Sean Taylor
Illustrator: Ben Mantle
Uitgeverij: Leopold
Prijs: €14,99

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen. 

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie