Je bekijkt nu Thema dieren boeken beginnende lezers

Thema dieren boeken beginnende lezers

Ga je binnenkort aan de slag met het thema dieren? Het is voor de kinderen fijn als ze zelf ook de teksten kunnen lezen. Ik heb wat boeken bij het thema verzameld.

Tip: bekijk ook mijn spellenpakket over de dierentuin.

De dieren gaan los

Puck en Fien wonen vlak bij de dierentuin. Ze gaan er met hun vader een dagje naar toe. Na afloop zijn ze een beetje somber. Al die dieren in een kooi. Dat is toch zielig! Ze willen de dieren bevrijden! Maar is dat wel een goed plan? Samenlezen: AVI M4 en AVI M5.

Bekijk het boek bij Bol.com.

De beesten van boer Bert

De beesten van boer Bert. In deze verhalenbundel vol korte verhalen lezen beginnende lezers tekstjes over paarden en andere dieren op de boerderij (AVI E3). Hou je veel van dieren? Dan moet je bij boer Bert zijn! Zijn stal zit vol met dieren. En leuk dat ze het daar hebben! Het is er vaak feest. Een feest voor elk beest.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Hoor jij mijn brul?

hoor je mij wel? of hoor je mij niet? ik brul en ik grom. ik krijs en ik brom. ik ben een woest dier. lees maar. het staat in dit boek. Verhaaltjes op AVI M3 niveau.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Boe!

Ongelooflijk grappig verhaal (AVI E3) over koeien en verwaande golfers.
Pien en Aaf genieten van de rust in hun wei. Tot er luid lawaai opklinkt. Het zijn die twee nare mannen weer, die komen golfen. Kor en Guus hebben een hekel aan koeien, en dat laten ze luidkeels weten. Als Kor per ongeluk hun dure gouden golfbal over het hek slaat, krijgt Pien een geweldig idee: met een grote hap slikt ze de golfbal in. Nu moeten Kor en Guus wachten tot die er weer uit komt…

Bekijk het boek bij Bol.com.

Een verhaal met een staart

Dit is een AVI strip (E3) voor beginnende lezers. Er is een nieuw aapje in de dierentuin. Tim en zijn moeder gaan kijken. Het aapje is heel knap. Hij rekent, tekent en maakt kunsten. Dan ontsnapt het aapje en verkleed als jongen gaat hij naar school. Naar de school van Tim. Met apenkooi slingert het als de beste. Ontdekt iemand dat het een aapje is?

Bekijk het boek bij Bol.com.

Gekke dieren, ze leven overal!

Vreemde vogels en rare snuiters, ze leven overal! Een kleurrijk en aansprekend boek over dieren voor kinderen van 8-12 jaar. Met een lager AVI-niveau (M4), maar beslist niet kinderachtig. Er leven meer dan één miljoen diersoorten. En nog wordt er elke dag wel een nieuw dier ontdekt! Een dier met rare stekels. Of eentje dat zo klein is als een speldenknop. Sommige zijn erg eigenaardig om te zien. Wil jij meer weten over deze gekke dieren? Sla dit boek dan maar gauw open.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Beestenboel bij de boer

Een vrolijk en informatief boekje (AVI M4) over het leven op en rond de boerderij. Al lezend en bladerend ontdekken kinderen waar voedsel vandaan komt en wat de natuur allemaal te bieden heeft. Waarom dansen de koeien? Zonder bijen blijft je bord leeg. Een schaap poept dropjes. Hoe maak je verf van een ei? En hoe maak je rode boter? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen over het buitenleven lees je in dit boek.

Bekijk het boek bij Bol.com.

Ken jij nog leuke boeken bij het thema dieren?

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie