Je bekijkt nu Review: Nijntje oefent werkwoorden

Review: Nijntje oefent werkwoorden

Volgens mij kent iedereen de boeken van Nijntje! Zelf vind ik de boekjes van Nijntje altijd erg leuk. Dus ik was meteen enthousiast toen ik een review mocht schrijven over dit nieuwe Nijntje boek.

Nijntje oefent werkwoorden
In dit boek worden verschillende herkenbare plaatjes afgebeeld met daaronder de bijbehorende werkwoorden. Denk aan dagelijkse handelingen als eten en drinken, maar ook hele Hollandse taferelen als sleeën en schaatsen.

De illustraties van Dick Bruna zijn erg herkenbaar en kleurrijk. De kleuren zijn helder en fris en ondanks de simpele lijnen en vormen wordt meteen duidelijk welk woord er wordt bedoeld.

In de klas
Een paar uur per week mag ik werken bij de Taalklassen, hier mogen nieuwkomerskinderen kennismaken met de Nederlandse taal. Voor deze kinderen is dit boek fantastisch, want als je nog geen woord Nederlands spreekt en niemand kan voor je vertalen zijn de plaatjes in dit boek zo duidelijk. Met behulp van dit boek kan je deze leerlingen veel duidelijk maken. Zonder dat ze een stortvloed aan onbekende Nederlandse  woorden over zich heen krijgen, want de afbeeldingen spreken voor zich.

Het boek kan je dus goed inzetten bij NT2 kinderen. Maar ik kan me zo voorstellen dat je het ook inzet om de woordenschat van (jonge) kinderen te vergroten. Taalzwakke kinderen zullen de plaatjes herkennen en dan kan er goed een koppeling met een werkwoord gemaakt worden.

Ik vind dit boek vooral geschikt voor kinderen in de kleuterleeftijd, voor oudere kinderen is het niet meer zo aantrekkelijk door de eenvoudige illustraties. Voor de NT2 kinderen maakt de leeftijd eigenlijk niet uit, het gaat er dan vooral om dat het woord duidelijk wordt.

Voor deze doelgroepen is het dus echt een aanrader!

Nijntje oefent werkwoorden
Schrijver: Dick Bruna
Illustrator: Dick Bruna
Uitgeverij: Mercis
Prijs: €8,50

Klik hier om het boek te bestellen. 

Nijntje oefent werkwoorden

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Jolanda Imminkhuizen

Jolanda Imminkhuizen is gastblogger op klasvanjuflinda.nl. Ze heeft de studie Pedagogiek gedaan in Gouda, tijdens haar studie heeft ze zich gericht op onderwijsondersteuning. Jolanda werkt nu als zelfstandig pedagoog in het onderwijs. Daarnaast is ze getrouwd en moeder van 2 jongens.

Geef een reactie