Je bekijkt nu Review: Van bijenflat tot vogelvilla

Review: Van bijenflat tot vogelvilla

Ik vind de natuur prachtig en was dan ook blij verrast toen het boek ‘Van bijenflat tot vogelvilla‘ van uitgever Kosmos op mijn deurmat viel. In dit prachtige informatieve prentenboek voor kinderen vanaf 8 jaar wordt uitgelegd hoe de handige bouwvakkers uit de dierenwereld hun huizen bouwen.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Het prentenboek
Hoe bouwen bevers hun liefdesnest onder water? Hoeveel kamers heeft een bijenflat? In het informatieboek ‘Van bijenflat tot vogelflat‘ worden de woningen van 14 verschillende dieren besproken. Bekende dieren (mieren, otters, spinnen) en onbekende dieren (schotmotten, termieten) komen aan bod. Elk hoofdstuk bevat twee pagina’s met een uitklapbare bladzijde. Van elk dier wordt algemene informatie en interessante feiten gegeven. Daarnaast wordt uitgebreid verteld hoe de woning van het betreffende dier eruit ziet en hoe het gebouwd wordt. Onder de uitklapbare bladzijde wordt een opsomming van de materialen gegeven en is een soort paspoort van de desbetreffende ‘architect’ (met ‘handtekening’!) weergegeven. Het boek is geschreven door Daniel Nassar. Hij is architect en erg geïnteresseerd in architectuur door dieren. Dit is altijd een inspiratiebron voor zijn eigen projecten geweest.

De illustraties
Het boek is echt prachtig vormgegeven. De illustraties geven een duidelijk beeld van de woning van het dier en zijn een echte aanvulling op de tekst. De illustraties zijn gemaakt door Julio Antonio Blasco, Sr. Lopez. Hij heeft al veel kinderboeken geïllustreerd, waarvan een aantal in de prijzen is gevallen.

review van bijenflat tot vogelvilla

Van bijenflat tot vogelvilla1

Van bijenflat tot vogelvilla2

Van bijenflat tot vogelvilla3

Conclusie
Ik vind het echt een leuk kijk- doe- en leesboek om in de klas (midden- en bovenbouw) te gebruiken. Zeker kinderen die gefascineerd zijn door de natuur en dieren. Het past erg goed binnen het thema ‘architect’ en is een leuke aanvulling op het bouwen en de architectuur van mensenhuizen. Daarnaast sluit het heel mooi aan bij de Kinderboekenweek 2015 ‘Raar maar waar’.

Van bijenflat tot vogelvilla
Schrijver:
Daniel Nassar
Uitgever: Kosmos
Prijs: €12,50

Bestel het boek.

Review: Van bijenflat tot vogelvilla

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie