Je bekijkt nu Review: Wonderlijke Wereldatlas

Review: Wonderlijke Wereldatlas

Van Kosmos uitgevers kreeg ik een atlas van lonely planet junior. Met de Wonderlijke Wereldatlas leren kinderen de wereld kennen aan de hand van vele leuke feiten en weetjes. Welke hoofdstad heeft een naam van 168 letters? In welk land moet je met oudejaarsavond een gele onderbroek aan? Waarom wonen mensen op gevaarlijke plekken? Op deze en heel veel meer vragen geeft de atlas antwoord.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Review: Wonderlijke WereldatlasDe indeling
De atlas is ingedeeld naar de zeven werelddelen: Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, Azie, Oceanie en Antartica. Vervolgens worden per werelddeel de verschillende landen en gebieden behandeld. Natuurlijk is het goed om eerst wat algemene informatie over de aarde te krijgen, daarom kunnen de kinderen eerst lezen over de aarde in de ruimte, de tijdzones, binnen in de aarde, klimaat en weer, zeeën en oceanen, de wereldbevolking  en nog veel meer. Daarna kunnen de kinderen ‘de wereld rondgaan…’ Het boek sluit af met een leuke quiz en een wereldkaart.

Komende zomer ga ik waarschijnlijk op vakantie naar Amerika, dus ik heb met veel interesse de informatie over de Verenigde Staten gelezen. Informatie wordt niet in lappen tekst overgedragen, maar via tekstvakken, kaarten, opsommingen en heel veel foto’s en illustraties. Nadat je de atlas hebt gekeken heb je allerlei achtergrondinformatie en nieuwe feitjes over landen, dieren, klimaat en geschiedenis geleerd. Doordat er veel kleur en verschillende lettertypes wordt gebruikt oogt het af en toe wat druk, maar wel heel aantrekkelijk om te lezen.

informatie, feiten en weetjes over landen, dieren, klimaat en geschiedenis

informatie, feiten en weetjes over landen, dieren, klimaat en geschiedenis

In de klas
Volgens de uitgever is het boek geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar, maar ik vind het voor de jongste kinderen nog wel te moeilijk. Er worden een hoop lastige woorden gebruikt en ik denk dat het goed is om eerst dichter bij de belevingswereld van het kind te blijven. Het is wel een hele geschikte altas voor de bovenbouw van de basisschool. Zij kunnen de informatie beter verwerken en vinden het ook leuker om de feitjes en weetjes te lezen. Een mooi hulpmiddel bij spreekbeurten of werkstukken of om gewoon lekker in te bladeren. De kinderen zullen er uren zoet mee zijn, want er is ontzettend veel te bekijken en te lezen!

Wonderlijke Wereldatlas
Uitgever: Kosmos Uitgevers
Prijs: €19,99

Hier kun je de atlas bestellen.

Wonderlijke Wereldatlas

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie