Je bekijkt nu Review: De drieling van Corien Oranje

Review: De drieling van Corien Oranje

Ben je op zoek naar een leuk en grappig voorleesboek voor kinderen vanaf vier jaar? Dan is ‘De drieling‘ van Corien Oranje echt een aanrader! In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Wie heeft er op mama’s bureaustoel geplast?
Wat moet je doen als je je liefste knuffel kwijt bent?
En hoe maak je een kliedertaart?

De drieling
We kennen allemaal wel de verhaaltjes van Jip en Janneke. Maar ook Corien heeft een fantastische verhalenbundel geschreven met korte en humoristische verhaaltjes over ondeugende kleuters. 

De verhaaltjes (tussen de twee en vier bladzijden lang) gaan over de drieling Tom, Job en Wout. Ze beleven allerlei avonturen die voor de meeste kinderen erg herkenbaar zullen zijn. Zo hinkelen ze in hun onderbroek bij de schoolarts, vinden een huisdier in de tuin en gaan voor het eerst van hun leven kamperen. En bovenal houdt de drieling van gekke grapjes en hele vieze woorden!

De verhaaltjes komen uit de boeken ‘Slaappoeder’, ‘Storm in bad‘ en ‘Ongelukje kan gebeuren’. Speciaal voor dit voorleesboek zijn ze opnieuw geredigeerd en gerangschikt per seizoen. Corien heeft er zelfs 20 nieuwe verhalen bijgeschreven. Voor elk seizoen zijn 17 voorleesverhalen geschreven.

De illustraties zijn in zwart/wit en zijn gemaakt door Gurli Feilberg.

Mijn mening
Ik vind de verhaaltjes echt geweldig om voor te lezen. Corien schrijft heel beeldend en hierdoor kunnen de kinderen zich een goede voorstelling van maken. Ook ik heb regelmatig hardop zitten lachen! De verhaaltjes zijn kort, maar krachtig en de kinderen zullen snel roepen om meer.

Het is een ideaal boek om te gebruiken tijdens het eten en drinken, als er 5-minuten over zijn of net voor het slapen gaan. Daarnaast vind ik het ideaal dat de verhalen zijn geordend per seizoen, zo pak je snel de geschikte verhalen erbij. Echt een must om voor te lezen aan kleuters en groep 3 leerlingen! Ook leuk om aan iemand cadeau te doen.

Bekijk een aantal voorbeeld verhaaltjes.

De drieling
Schrijver: Corien Oranje
Illustrator: Gurli Feilberg
Uitgeverij: Jongbloed
Prijs: €14,95

Klik hier om het boek te bestellen.

Review: De drieling van Corien Oranje

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie