Je bekijkt nu Review + winactie: Het grote winter knutselboek

Review + winactie: Het grote winter knutselboek

Ik zal gelijk maar met de deur in huis vallen, ik ben niet erg creatief. Ik kan redelijk schrijven en dingen bedenken, maar knutselen? Dat is niet echt voor mij weggelegd. Gelukkig hebben wij in het kleutermagazijn een rij vol met knutselboeken staan. Bij het uitwerken van een nieuw thema snuffel ik altijd even tussen deze boeken en zo kom ik al snel op leuke ideeën. Daarom ben ik ook zo blij met het nieuwe knutselboek van uitgever De vier windstreken. Voor de komende weken kan ik mijn inspiratie halen uit Het grote winter knutselboek van Sabine Lohf. In deze blog vertel ik je graag meer over het knutselboek en vertel ik hoe jij dit boek kunt winnen.

Het grote winter knutselboek
Dit boek is echt een feestje om doorheen te bladeren. Prachtige kleurenfoto’s van leuke themaknutsels stralen je tegemoet. “Maak mij, maak mij”, lijken ze wel te roepen. Het is moeilijk om uit meer dan 100 ideeën te kiezen. Het leuke is dat het niet alleen ideeën om te knutselen zijn, maar ook voor spelletjes, cadeautjes, verhalen om te vertellen en nog veel meer.

De knutselideeën zijn verdeeld in verschillende categorieën.

 • Aftellen
 • Bijna pakjesavond
 • Het ruikt naar kerst
 • In het winterbos
 • Tijd voor kerstkaarten
 • Hoog in de hemel
 • O dennenboom!
 • Op weg naar de kribbe

Sommige knutsels zijn meer geschikt voor thuis, maar de meeste kan je prima op school of BSO uitvoeren. Wat ik een enorm pluspunt vind is dat de beschrijvingen erg kort zijn gehouden. Door de foto’s te bekijken krijgen de kinderen al snel een idee hoe ze het zouden kunnen maken. Bij sommige knutsels staan wel handige stappenplannen.

Knutselen voor kerst
Ik vind het altijd erg moeilijk om leuke knutsels voor kerst te vinden. Wij zijn een christelijke school en daarbij passen geen knutsels over de kerstman of elfjes. In het Winter knutselboek staan wel 11 knutsels rondom het thema ‘Op weg naar de kribbe’. Onze groep mocht tijdens de kerstdienst in de kerk iets vertellen over de herders, dus we besloten al snel om een knutsel over de herders en schapen te maken. De schapen staan trouwens op een heuvel.

Review: Het grote winter knutselboek

Kerst en Sinterklaas is nu natuurlijk voorbij, maar ook voor de winter heeft Sabine leuke knutsels bedacht. Wat dacht je van het knutselen van bosbewoners, winterknuffeldieren, dieren van hout, sneeuwvlokjes, sneeuwpoppen zonder sneeuw, een ijsparadijs of winterhuizen langs de bosrand?

Winactie
Zou je ‘Het grote winter knutselboek’ thuis of in de klas willen gebruiken? Dan heb ik goed nieuws! Ik mag van de uitgever namelijk drie exemplaren van het prentenboek weggeven! Kans maken? Laat hieronder een berichtje achter. Extra leuk als je dit bericht liket of deelt op Facebook. Je kunt tot vrijdag 13 januari meedoen.

En de winnaars zijn: Ellen Vos, Ariette Nieuwenhuis en Eline van der Hulst. Het boek komt naar jullie toe. 

Het grote winter knutselboek
Schrijver: Sabine Lohf
Uitgever: De Vier Windstreken
Prijs: €19,95

Klik hier om het boek bij Bol.com te bestellen.

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Dit bericht heeft 28 reacties

 1. Alles voor kids

  Leuke actie! Zou ik graag willen hebben :) Ik ben (helaas) ook niet zo creatief aangelegd.. Maar daarvoor zou dit boek weer heel erg van pas komen!

 2. JZ

  Wow!!

  Leuk hoor crea bea!!!
  Ik loot mee!

 3. Sabine Flothuis

  Ik maak graag een kansje voor mijn twee kids! Erg leuk om samen met ze aan de slag te gaan :)

 4. Susan de Lange

  Helaas heb ik echt vaak wat inspiratie nodig voor mijn creatieve lessen en dit lijkt mij een heel leuk boek.

 5. Ariëtte

  Wat leuk! Ik maak ook vaak dankbaar gebruik van knutselboeken en ideeën op internet (vooral Pinterest). Ik doe dus graag mee.

 6. Eline van der Hulst

  Ziet er erg leuk uit om te gebruiken met mijn stage (en aankomende) klassen! Knutsels/kunstwerken maken de wintersfeer helemaal af.

 7. Isolde

  Griep heerst momenteel in ons huis.. Vader op bed, 2 zieke kids op de bank en ik letterlijk en figuurlijk met de handen in het haar.. Voordat men de stiften op het behang gaat botvieren, zou dit grote winter knutselboek DE uitkomst zijn! liefs en nog de beste wensen, Isolde!

 8. Mel81

  Ik ben gek op creatieve vakken, handvaardigheid is dan ook een vak dat ik graag aan mijn klas geef. Wel heb ik altijd wat inspiratie nodig. Dit boek lijkt me (als beginnend leerkracht) super handig!

 9. Oma Will

  Wat een geweldig leuk knutselboek.
  Leuk om te knutselen met mijn vijf kleinkinderen, als ik op ze ga passen en als ze bij mij logeren.
  Het is altijd moeilijk om iets te verzinnen. Leuk, een boek waar voorbeelden in staan om te doen.

 10. Marian B

  Lijkt me een leuk en handig boek, ik ben er erg nieuwsgierig naar. Ik hou wel van knutselen de inspiratie is nog wel eens zoek. Ik zou het graag thuis gebruiken voor mijn zoontje en straks ook mijn dochtertje als ze wat ouder is. Daarnaast zou ik het zeker gebruiken in mijn klas en ideeën delen met collega’s.

 11. Iris

  Dit lijkt me leuk voor de lange donkere dagen met mijn kinderen

 12. Z. Kumru

  Zo leuk voor mijn oudste die dol is op natuur en altijd alles buiten verzamelt, bladeren, takken om thuis te knutselen.

 13. wilmsen anita

  om samen met de kleinkinderen te knutselen

 14. Jacqueline

  Ik ben vanuit mezelf niet creatief maar wel graag creatief bezig. Dus moet me laten inspireren door creatieve mensen en boeken. Voor op de bso waar ik werk kan ik dit boek ook heel goed gebruiken.

 15. Melissa de Vreede

  Het klinkt nu al als een feestje! Mijn hart ligt in groep 4,5,6. Een leuk boek om in deze klassen te gebruiken! Zelf ben ik erg creatief maar een boek met ideeën is nooit weg en super handig!

 16. Jan

  Super leuk voor ons dochtertje

 17. Elke Heijns-Heijmans

  Helemaal te gek voor onze creatieve dochter Suze!

 18. Kirsten

  Leuke actie en het boek ziet er super uit! Goed voor inspiratie en plezier in deze donkere maanden.

 19. Emma

  Wat een leuk boek! Voor de vakantie heb ik voor gr 8 gestaan, maar er is besloten dat ik nu, na de vakantie, ga starten in groep 4. Heeeeel erg veel zin in! Dat is toch de groep waar mn hart ligt.

 20. Hermien Valkenburg

  Wat leuk! Ik heb deze blog sinds zaterdag ontdekt door een vriendin. We doen allebei de PABO en mogen binnenkort weer stage lopen! Super handig natuurlijk zo een boek voor jufs in spé ?

 21. tineke

  Wat een leuke actie <3 Ik zou het graag thuis en in de klas willen gebruiken. Heerlijk om wat nieuwe ideetjes op te doen!

 22. Linda

  Echt leuk om te gebruiken voor mijn twee groepen (1/2 en 3). Ik knutsel graag, maar ben even leeg wat ideeën betreft …

 23. Mariel

  Dit ziet eruit als een topboek. Creatief ben ik helaas ook niet echt ,dit boek komt dan helemaal van pas. Natuurlijk zet ik deze dan in het magazijn van de middenbouw zodat de andere collega’s van de middenbouw hier ook iets aan hebben. Kunnen wij weer leuke nieuwe knutsels gaan maken rondom het thema winter.

 24. Noortje

  Ja leuke actie. Voor creatieve idee ga ik ook altijd opzoek in boeken of gebruik het internet. Deze kan ik dan ook goed gebruiken.

 25. Liza

  Wat een leuk boek om te gebruiken in mijn klas!
  Ik loop stage in groep 4 en een knutselles geven komt eigenlijk altijd neer op ‘verzin maar iets’.
  Met dit boek zou ik betekenisvolle lessen kunnen geven. Nu in mijn groep 4, maar ook in mijn toekomstige stageklassen en scholen. (Extra veel docenten scholen die dus mee kunnen genieten van dit boek!!)

 26. liesbeth schop

  Net als jij ben ik ook niet zo handvaardig.
  Ik kan talig erg creatief zijn, verhalen verzin ik zomaar.
  Gedichtjes komen snel op papier.
  Maar inderdaad, knutselen, daar heb ik hulp bij nodig!

 27. Ellen Vos

  Dat ziet eruit als een superleuk boek! Die wil ik natuurlijk wel graag gebruiken in mijn groep 3! :)

Geef een reactie