Je bekijkt nu Winactie + review: Pixi-boeken

Winactie + review: Pixi-boeken

Misschien ken je ze nog wel van vroeger? “Pixi-boeken”, een prentenboek maar dan in een formaat van 10 bij 10 cm. Uitgeverij ‘De Vier Windstreken’ heeft ze opnieuw uitgegeven en ik kreeg er een aantal opgestuurd. Nog nooit van gehoord of juist wel en ben je nieuwsgierig welke er zijn? Lees dan verder.

Pixi-serie
Er zijn vijf series uitgegeven die elk bestaan uit acht boekjes. Elke serie heeft zijn eigen thema: klassiek, sprookjes, pixi-pret, lente & pasen en ridders & prinsessen.

Op de eerste bladzijde van elk boekje kun je je naam invullen. Daaronder staan de afbeeldingen van de boekjes die nog meer bij de serie horen. Zo kun je in één overzicht zien welke van de serie je nog mist.

Serie Ridders & Prinsessen
In deze serie vier je onder andere  feest met prinses Serafina, die haar klasgenootjes uitnodigt voor een slaapfeestje. Zie je wat vrouwelijke ridders voor rol hadden vroeger, leer je van Arthur dat je ook een held kan zijn als je geen ridder bent en leef je mee met ridder Godfried, die laat zien dat het leven van een ridder niet altijd over rozen gaat.

Serie Lente & Pasen
Deze serie bevat acht vrolijke en gezellige verhalen. Zo gaat Roos met mama op fietsvakantie en vergeten ze iets heel belangrijks, willen drie varkens gaan picknicken, krijg je een kijkje in het leven van een regenworm en van Teckel Timmie.

Er zit veel variatie in de verhalen binnen een serie. Niet alleen door de verhalen zelf, maar ook door de vorm die gekozen is. Sommige verhalen zijn op rijm geschreven. Tot slot vind je op de achterkant van elk boekje een raadsel, een puzzel of een leuke uitdaging.

De illustraties
Bij elk boekje zijn de illustraties paginavullend. Maar een klein gedeelte van de bladzijde bestaat uit tekst en die staat afgedrukt in de tekening zelf. De afbeeldingen stralen vrolijkheid en gezelligheid uit.

 

 

 

 

 

 

 

Mijn mening
Ik vind het erg leuk dat de Pixi-boeken weer op de markt zijn. Het zijn afwisselende en complete verhalen. Omdat het series zijn zullen veel kinderen het leuk vinden om ze te sparen. Voor een klein prijsje is het een leuk cadeautje om erbij te geven of toe te voegen aan een traktatie.

Daarnaast vind ik het als moeder wel handig om op deze manier altijd een volledig prentenboek mee te kunnen nemen, zonder dat ik met een groot boek hoef te slepen.

Winactie
Wil jij voor alle leerlingen uit jouw groep een voorjaars- of paas-Pixi boekje winnen? Laat dan hieronder een berichtje met een titel naar keuze achter of mail naar [email protected]. Extra leuk als je dit bericht liket of deelt op Facebook. Je kunt tot woensdag 12 april 24.00 meedoen. En de winnaar is Marloes van den Burg.

Pixi-boeken
Uitgeverij: Vier Windstreken
Prijs per stuk: €0,99

Klik hier om de Pixi-boekjes te bestellen.

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Wendy v V

  Leukvoor mijn kleutergroep. Ik ga voor ‘de kippendief’.

 2. Petra van Gladbach

  Teckel Timmy lijkt mij erg leuk om te winnen voor mijn groep 3

 3. Miranda

  De regenworm lijkt mij wel erg leuk!!
  Een mooi kort afgerond verhaal voor mijn zml schatjes!! ?

 4. Jaleesa borger

  Oh wauw, wat een leuke actie. Mijn groep 2 (26
  kinderen), die nu bezig zijn met leren lezen, zouden dit helemaal geweldig vinden. Ik ga duimen ?. ‘De regenworm’ lijkt mij een ontzettend leuk boekje.

 5. Marieke Vossebeld

  Wat een leuke actie! Ik doe graag mee voor het boekje “Teckel Tonny”. Na de meivakantie starten wij met het thema “Zorgen voor dieren”. Het zou dan geweldig zijn om mijn klas te verrassen met dit leuke toepasselijke cadeautje.

 6. Marloes van den Burg

  Wat leuk!! Het zou fantastisch zijn voor mijn groep 1/2 de boekjes te winnen over ‘de regenworm’. Leuke bezigheid voor de meivakantie!!:)

 7. Berdine

  Dat is leuk… we houden in onze klas erg van lezen, vooral op onze buik in het zonnetje op het plein. En wat is er leuker dan een eigen boek krijgen!
  Heel graag zou ik voor m’n lieve kids uit groep 3 het boek De verjaardagspicknick willen krijgen.

 8. Elisa Van Ryssel

  Lijkt me superleuk om te gebruiken in mijn zorgklasje! Ik zou kiezen voor ‘Een fietstocht met mama’! Het is dan ook bijna moederdag!

 9. Carin

  De verjaardagspicknick lijkt mij erg leuk voor alle kinderen in groep 1!

 10. Sharon

  Wat een leuke actie! De verjaardagspicknick lijkt mij super leuk om iedere leerling cadeau te doen als ik binnenkort jarig ben!

 11. Marrit Heijmans

  Dat zou een geweldig cadeau zijn voor mijn stageklas. Dit jaar begonnen aan de opleiding onderwijsassistent en loop stage in groep 1. De leerlingen kunnen niet zonder mij en vinden het fijn als ik er ben. Het zou leuk zijn om ze te verrassen met een leuk boekje om van te genieten in de meivakantie. Als ik win ga ik voor het boekje Teckel Timmy, dit boekje lijkt mij geweldig.

Geef een reactie