Je bekijkt nu Review: Jens wordt soldaat

Review: Jens wordt soldaat

De leesboeken over hoofdpersoon Jens zijn erg leuk voor beginnende lezers. Al eerder verscheen op mijn website een review over Jens en de slaapbus. In deze blog wil ik je graag wat meer vertellen over het boek Jens wordt soldaat.

Jens wordt soldaat
In ‘Jens wordt soldaat’ van Vrouwke Klapwijk gaat Jens op soldatentraining. Oom Rik heeft een geweldig plan: hij gaat met Jens een dagje weg. Ze gaan leren hoe je soldaat moet zijn, en Sven mag ook mee. Eerst worden ze geschminkt in camouflagekleuren en krijgen ze echte soldatenkleding aan. Dan leren ze snel hun bed opmaken, in de houding staan, kruipen onder een net, door het bos rennen… en nog veel meer!

Het spannendste is dat ze het leren van een echte soldaat. Het nieuwsgierige meisje Ilse maakt het nog leuker. Zijn de spierballen van Jens na deze spannend en vermoeiende dag echt groter geworden?

De illustraties
De vrolijke illustraties zijn gemaakt door Andrea Kruis. Dit maakt dat de kinderen zich nog beter kunnen inleven in het verhaal. Het zijn eenvoudige zwart-wit tekeningen, maar geven wel wat sfeer aan het verhaal.

Mijn mening
Het is een leuk leesboek voor jongens die houden van stoere dingen; soldaatje spelen, moppen tappen en broodjes bakken. Wat ik wel jammer vind is dat er niet echt een climax in voorkomt. Het boek bestaat voornamelijk uit hoofdstukken waarin de activiteiten van de dag worden beschreven. Er zit weinig spanning in.

Het boek is niet al te dik en dit maakt het goed te overzien voor jonge lezers. Het verhaal is geschikt voor lezers op E3/M4 niveau. In het verhaal wordt er gebruik gemaakt van korte zinnen, af en toe wordt er een woord in groot lettertype afgebeeld.

Eerder verscheen in deze serie ‘Jens en de slaapbus’ en ‘Jens kampeert bij de boer’. Een geschikte serie voor groep 3-4 van de basisschool.

Jens en de slaapbus

Schrijver: Vrouwke Klapwijk
Uitgever: Callenbach
Prijs: €8,99

Review: Jens wordt soldaat

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie