Je bekijkt nu Review: Meiden aan de bal

Review: Meiden aan de bal

Hier word ik blij van, een leuk boek over meiden die op voetbal zitten. Misschien ken je de serie over de Effies van Vivian den Hollander al wel? In deze serie spelen zowel jongens als meisjes in hetzelfde team. In het boek ‘Meiden aan de bal!‘ gaat het over een echt meidenteam. In deze blog vertel ik je er meer over.

Meiden aan de bal
Het verhaal gaat over Kim, ze speelt bij voetbalclub RVC. Eerst zat ze in een team met jongens, nu speelt ze samen met zes meisjes. Haar grote droom is om ooit profvoetballer te worden.

Het boek heeft verschillende hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk maakt de lezer kennis met Kim en Doenja een nieuw meisje in het team. Samen lopen ze naar de training die door Tess wordt gegeven. In het hoofdstuk komen de verschillende aspecten van een voetbaltraining aan bod; zwaaien met de armen, bok-springen, langs pionnen rennen, trucjes oefenen met de bal en op doel schieten.

Tussendoor maak je kennis met het jongensteam, ook zij zijn hard aan het trainen. Op zaterdag mogen de meiden een wedstrijd spelen. Het is heel spannend, want het team staat tijdens de rust op 2-0 achterstand. Doenja lijkt er niet helemaal bij te zijn met haar hoofd. Gelukkig krijgen ze nog een aantal mooie kansen en winnen de meisjes van het andere team. Iedereen is super blij en trots!

Review- Meiden aan de bal

Mijn mening
Het boek is echt een feest van herkenning voor voetballende meiden. De wedstrijd wordt met veel spanning beschreven en de lezer zal graag willen weten hoe de wedstrijd afloopt. Het boek draait echt om het onderwerp voetbal. Af en toe komt het aspect ‘jongens plagen’ aan bod, leuk voor de afwisseling en passend binnen de belevingswereld.

Het boek is geschreven op M4 niveau. De tekst is in grote letters geschreven met af een toe een paar woorden in een nog groter lettertype. Op alle bladzijden staan ook illustraties, die een verrijking zijn voor het verhaal. Ze maken het verhaal nog vrolijker en beeldender voor de beginnende lezer.

Al met al een leuk leesboekje voor sportieve meiden dat toch eigenlijk niet mag ontbreken in de klassenbibliotheek.

Meiden aan de bal!
Schrijver: Vivian den Hollander
Illustrator: Saskia Halfmouw
Uitgever: Holkema & Warendorf
Prijs: €7,99

Klik hier om het leesboek te bestellen.

Review: Meiden aan de bal

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie