Je bekijkt nu Review: Georello tech

Review: Georello tech

Van Trendyspeelgoed heb ik weer prachtig materiaal gekregen om in de klas uit te proberen, namelijk Georello Tech. Het heeft wel wat weg van Knexx, maar het is groter en je kunt er tandwielen mee laten bewegen.

Dit materiaal heb ik gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

Georello Tech
Het materiaal zit in een kartonnen doos met handvat. Heel handig dus met opbergen. In totaal bevat de doos 266 onderdelen om de meest gekke constructies te te bouwen. Je kunt alles in beweging zetten door middel van de kunststof ketting die je zelf op lengte kunt stellen. Het leuke is dat je ook diagonaal kunt bouwen wat kinderen veel creatieve vrijheid geeft.

In de klas
Ik heb het materiaal uitgetest in groep 3 en er ontzettend leuke reacties op gekregen. Een aantal jongens zijn aan de slag gegaan met het nabouwen van een constructie. Bij het materiaal zit namelijk ook een boekje met voorbeelden. Het is niet als bij lego dat alles stap voor stap wordt voorgedaan. De kinderen moesten zelf uitzoeken hoe alles in elkaar zat en dit vergt wel wat technisch inzicht. Hierdoor was het een hele leuke uitdaging en moesten ze steeds reflecteren of de constructie nog klopte. Ook al moesten ze het een paar keer opnieuw doen, ze bleven enthousiast! Ook andere kinderen werden nieuwsgierig en wilden graag een handje meehelpen.

Georello Toolbox 1Verspreid over een paar dagen zijn de jongens er ongeveer een uur mee bezig geweest. Het opbouwen was erg leuk, maar het laten draaien van de tandwielen was wel het hoogtepunt. Na een hoop gepuzzel lukte het ze om de constructie te laten bewegen. Ze waren ontzettend trots en konden niet wachten om ook zelf een constructie te ontwerpen.

Vaardigheden:
Het materiaal is ontzettend mooi, maar bovenal educatief en dus goed in de klas te gebruiken. Enkele vaardigheden die aan bod komen zijn:
– Vergroten van ruimtelijk inzicht
– Observeren
– Samenwerken
– Reflecteren
– Geduldig zijn

Het materiaal is in de onderbouw geschikt als plusmateriaal, maar kan zeker in de midden- en bovenbouw door alle kinderen worden gebruikt. Echt een aanrader als je constructie materiaal mag aanschaffen!

Georello Toolbox 2

Ook gebruiken in de klas?
Mijn Georello Tech komt van Trendyspeelgoed en het voordeel is dat je dit online kunt bestellen. Wanneer je voor 17.00 besteld, dan heb je het de volgende dag al in huis. Het materiaal kost €39,95 en geeft de kinderen uren speelplezier!

De prachtige foto’s zijn door Annemarie v/d Heuvel gemaakt. 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie