Je bekijkt nu Review: Matador Klassik 2

Review: Matador Klassik 2

De kinderen (en vooral de jongens) uit mijn klas spelen ontzettend graag met constructiespeelgoed. Wel merk ik dat de kinderen van groep 4 aan wat meer uitdaging toe zijn. De kapla en clicks bieden niet genoeg uitdaging meer. Ik was dan ook heel blij dat ik de Matador Klassik 2 bouwset mocht uitproberen. Deze bouwset komt van de website Speeltechniek. Hier vind je allerlei technisch speelgoed voor school en thuis.

Dit materiaal heb ik gekregen. Lees hierover ook mijn disclaimer.

Wat is Matador Klassik 2?
Deze bouwset bestaat al sinds 1901 en stimuleert kinderen om de wereld te ontdekken doormiddel van technisch spelen. Met behulp van 318 onderdelen kunnen kinderen aan de hand van 72 voorbeelden fantasierijke en driedimensionale bouwwerken maken. De onderdelen bestaan uit 100% beukenhout zonder vernissen en andere giftige stoffen. Alle componenten zijn met behulp van gereedschap weer te scheiden en opnieuw te gebruiken. De blokken worden met een hamer en staafjes aan elkaar verbonden.

Alle onderdelen zitten in een mooie houten doos van 40 x 27 x 3,5 cm.

Review: Matador Klassik 2

Met de houten blokken, gekleurde staafjes en diverse onderdelen kunnen ontzettend veel creaties gebouwd worden. De kinderen uit mijn klas gebruikten eerst de bouwvoorbeelden, maar later gingen ze ook meer zelf experimenteren. Het werken met de bouwset vergt geduld, concentratie en technisch inzicht, maar tot mijn verrassing bleven zelfs de ‘drukkere’ kinderen doelgericht aan het werk.

In het begin moest ik de kinderen wel wat op weg helpen. Hoe monteer je de onderdelen en wat is een handige manier om de staafjes los te krijgen? Na een korte instructie konden de kinderen het al snel zelf. De bouwblokken en staafjes passen precies in elkaar, hierdoor vergt het wel wat kracht met de hamer om alles goed te monteren.

Review: Matador Klassik 2Review: Matador Klassik 2

Wat ik een enorm pluspunt vind is dat er allerlei aanvullingssets beschikbaar zijn. Zo kun je als de kinderen ouder zijn tandwielen en motoren toevoegen. Hierdoor groeit het met de ontwikkeling van de kinderen mee.

Review: Matador Klassik 2

Matador Klassik 2 is echt een aanvulling voor in de klas. Spelenderwijs leren de kinderen ontzettend veel nieuwe vaardigheden. Het stimuleert onder andere het ruimtelijk inzicht, het analytisch denkvermogen en de creativiteit.

Volgens de beschrijving is het constructie materiaal geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Naar mijn mening is het nog te lastig voor jonge kleuters. Wel is het een enorm leuke aanvulling en aanrader voor kinderen vanaf groep 3.

Matador Klassik 2 kost €84,95 en is te koop bij Speeltechniek. 

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie