Je bekijkt nu Informatieboeken van maart

Informatieboeken van maart

In plaats van losse reviews zal ik elke maand een overzicht geven van de leukste prentenboeken, fijnste leesboeken of interessante informatieboeken. In deze blog deel ik vier informatieboeken die geschikt zijn voor verschillende leeftijden.

Hopelijk doe je nieuwe inspiratie op voor je groep of voor thuis. Veel leesplezier!

10 redenen waarom serie
Speciaal voor jonge lezers heeft uitgever Gottmer een nieuwe informatieve serie uitgebracht. De eerste twee boeken zijn ‘10 redenen waarom olifanten geweldig zijn‘ en ‘10 redenen waarom schildpadden geweldig zijn‘.

Deze leuke informatieve boekjes zijn gevuld met korte, eenvoudige teksten en leerzame tips om dieren te beschermen. Ze zijn geschikt voor jonge dierenliefhebbers van ongeveer groep 4 voor wie een groot informatieboek nog te moeilijk is.

De eerste twee boeken uit de serie gaan over olifanten en schildpadden. Wist je bijvoorbeeld dat schildpadden al sinds de tijd van de dinosauriërs op aarde zijn? En dat olifanten met hun grote oren een onweersbui honderden kilometers verder kunnen horen? Echt een aanrader voor jonge lezers, zeker als je met thema’s in de middenbouw werkt.

Mijn natuur speurpakket
Wauw dit is echt zo’n leuk natuur speurpakket! Misschien heb je mijn blog over de natuurtas wel eens gelezen. Nou dit pakket mag dan zeker niet ontbreken.

Wanneer je het boek openslaat dan zie je dat het een klembord is. Hierin zitten allerlei verschillende materialen; speurkaarten, een knutselboek, doe-bladen en een prachtige poster waarop kinderen kunnen afvinken wat ze hebben ontdekt.

Bekijk een fragment van het natuur speurpakket.

Als een echte detective kunnen kinderen vogels spotten van achter het raam, buiten een nachtnatuurwandeling maken en leren ze hoe je een voetafdrukval kunnen zetten om daarmee te ontdekken wie de tuin hebben bezocht.

Kinderen leren, waar ze ook komen – in het bos, park, op de hei of in de duinen – met nieuwe ogen naar de natuur om zich heen kijken. Een echte aanrader om in de klas bij een thema over de natuur te gebruiken of om als ouder je kind cadeau te doen.

De wereld ontdekken
Misschien ken je de beginners serie van KokBoekencentrum al wel. Ik schreef al eerder over ‘Kunst kijken voor beginners’ en ‘Sterren kijken voor beginners’. Ze hebben nu een derde deel namelijk ‘De wereld ontdekken voor beginners‘.

Het is een leuke encyclopedie voor kinderen. Waar is chocola ontdekt? Hoeveel soorten apen leven er in de Amazone? Waar ligt Looneyville? Door het boek te lezen reizen kinderen mee over de wereld en leren alles over de natuur, uitvindingen, inwoners, dieren, sporten, feestdagen en eten van bekende en minder bekende landen.

Lees een fragment van het boek.

De reis start in ons zonnestelsel en gaat daarna verder per werelddeel. Van de Grand Canyon tot de Chinese muur. De kleurrijke illustraties maken het geheel compleet. Een prachtig exemplaar voor de kinderen uit de bovenbouw van de basisschool.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie