Je bekijkt nu Review: Uitvinders!

Review: Uitvinders!

In de maand oktober start de Christelijke kinderboekenmaand met het thema ‘Weet je’. Het wordt een feest vol proefjes , uitvindingen en vragen over bijvoorbeeld de aarde, de zee, het licht en het weer. Willemijn de Weerd heeft samen met Marieke ten Berge een prachtig prentenboek voor kleuters over uitvinden gemaakt wat perfect aansluit bij het thema van dit jaar. Het is het vierde prentenboek over het duo Ruben en Sara en de titel is ‘Uitvinders!‘.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Het verhaal
‘Uitvinders!’ is een erg leuk prentenboek met vier verschillende hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk laat Ruben een proefje met een ballon zien. Sara mag van Ruben ook wel meedoen, maar dan moet ze eerst bewijzen dat ze ook een goede uitvinder is. In het tweede hoofdstuk laat Ruben nog meer proefjes aan Sara zien. In dit hoofdstuk wordt kort over God gesproken. Ruben doet een proefje waardoor er een regenboog op het papier verschijnt, Sara vraagt dan: “Kun je ook een regenboog in de lucht maken?”. Ruben antwoordt met: “Natuurlijk niet, dat kan God alleen. Hij is echt de knapste bedenker die er bestaat!” (Met dit boek kun je dus een mooie koppeling naar God als ‘uitvinder’ maken.) Uiteindelijk besluit Sara om shampoo met rozenblaadjes en ei te maken, maar dit gaat helemaal mis. In het vierde hoofdstuk gaat ze nieuwsgierig naar Ruben. Zou hij al weer een nieuwe uitvinding hebben? Dan ontdekt ze een hele leuke proef: de colafontein! Nu zijn ze allebei goede uitvinders!

De illustraties zijn gemaakt door Marieke ten Berge en zijn een mooie aanvulling op het verhaal. De tekeningen zijn vrij gedetailleerd waardoor er veel te zien is!

uitvinders4In de klas
Het boek nodigt uit om ook zelf de proefjes in de klas te doen. Natuurlijk kan je allerlei ideeën van internet halen, maar achterin het boek worden ook een aantal proefjes uitgelegd. Ontzettend leuk om samen met de kinderen te doen! Het boek is zeker een aanrader wanneer je gaat werken rondom de Christelijke kinderboekenmaand.

Nieuwsgierig naar het boek? Hier kan je de eerste bladzijden bekijken. Willemijn de Weerd heeft samen met violiste Marieke Booy bij dit prentenboek een vrolijke muzikale kindervoorstelling ontwikkeld. Kijk hier voor meer informatie.

Ook leuk! Een kinderboekenruilmarkt op school houden.

Uitvinders!
Schrijver: Willemijn de Weerd
Uitgever: Arkmedia
Prijs: €10,00

Bestel het boek.

Review: Uitvinders!

BewarenBewarenBewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie