Je bekijkt nu Review: Op zoek naar de zeekip

Review: Op zoek naar de zeekip

Van uitgever De Vier Windstreken kreeg ik weer een erg leuk prentenboek toegestuurd. ‘Op zoek naar de zeekip‘ is geschreven en geïllustreerd door Joke Eikenaar.

In deze blog maak ik gebruik van affiliate links. Zie voor meer informatie mijn disclaimer

Het verhaal
Op zoek naar de zeekip begint met een toespraak van ‘Hond’. Hij vertelt dat hij op het strand was en daar een zeehond zag. Net zo’n hond als hij, maar dan met een vissenstaart en vinnen. Trots kijkt hij de boerderijdieren aan en legt uit dat het een verre verre verre neef van hem is en dat er ook zeekoeien en zeepaardjes bestaan! Eigenwijze Kip is ervan overtuigd dat er ook een zeekip moet zijn en besluit om deze dan zelf maar te gaan ontdekken. Dag en nacht zwoegt ze hard aan een duikpak en als het pak klaar is begint haar avontuur. Ze ontmoet de zeehond, zeekoe, zeekat, zeemuis, zeevarken, zeepaard, maar niemand lijkt op haar vriendjes op de boerderij. Dan ontdekt ze een vliegende vis die verlegen aangeeft wel een zeekip te willen zijn. Aangezien ze beiden vleugels hebben kan zij heel goed kips verre verre verre nicht zijn. Hoera de zeekip is gevonden!

De illustraties
De prachtige prenten zijn paginagroot en staan op elke pagina afgebeeld. Ze zijn met veel fantasie getekend, maar de kinderen zullen de betreffende dieren zeker herkennen. Door de grote prenten zijn er ook veel extra details te zien, maar door de rustige waterverfkleuren oogt het geheel heel rustig.

Op zoek naar de zeekip

Op zoek naar de zeekipIn de klas
Het is echt een grappig en leerzaam prentenboek om in de klas voor te lezen. De boerderijdieren zullen voor de meeste kleuters bekend zijn, maar tijdens het luisteren maken ze ook kennis met onbekende zeedieren. Het is ontzettend leuk om dit boek bij het thema boerderij of water te gebruiken, het benadert de bekende thema’s namelijk eens vanuit een andere invalshoek. Het is ook vermakelijk om met de kinderen door te fantaseren, welke dieren hebben nog meer een verre verre verre neef of nicht in zee? Hoe zien zij er dan uit?

Op zoek naar de zeekip
Schrijver: Joke Eikenaar
Uitgever: De Vier Windstreken
Prijs: €14,50

Klik hier om het boek bij Bol.com te bestellen.

Op zoek naar de zeekip

 

 

 

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie