Je bekijkt nu Review: Bas helpt mama
Bas mag mama helpen met het schoonmaken van het huis. Samen met poes en hond Tobias doet hij allerlei taken, zoals afwassen en stofzuigen. Dat belooft wat!

Review: Bas helpt mama

Bij de post zat een heel leuk prentenboek over Bas, namelijk ‘Bas helpt mama‘. Bas mag helpen met het schoonmaken van het huis. Dat belooft wat! Het is geschreven door Liesbeth van Binsbergen en de illustraties zijn gemaakt door Dagmar Stam. Het prentenboek hoort bij het educatief programma BAS.

Het verhaal
Bas helpt mama en de poes en hond Tobias helpen mee. Samen zijn ze druk met verschillende taken. Ze dekken de tafel, doen de afwas en maken het bed op. Ze gaan stofzuigen, ramen wassen en koekjes bakken. Bas gaat zelfs strijken! Alleen de stekker zit niet in het stopcontact.

Zo is er bij elke taak die Bas doet wel iets grappigs te lezen of te zien. Neem bijvoorbeeld de poes die de bordjes schoon likt. En hond Tobias die met zijn bakje staat te wachten tot de koekjes klaar zijn. Aan het einde gaat Bas lekker in bad. Het huis is schoon, nu Bas nog.

De illustraties
Op elke bladzijde staat een grote illustratie van de taak die Bas uitvoert. Dagmar Stam heeft duidelijke en kleurrijke illustraties gemaakt en ze passen precies bij de tekst. Kinderen die dit prentenboek bekijken kunnen dus aan de illustraties al zien waar het over gaat. Daarover kan je met hen leuke gesprekjes voeren.

Bas helpt mama - hij dekt de tafel     Bas helpt mama - Tobias helpt ook

In de klas
Het prentenboek is geschreven voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Maar kan ook prima gebruikt worden in groep 1 tot 3. Het boek past bij de leefwereld van jonge kinderen en gaat over taken die zij thuis ook zouden kunnen doen. Wanneer je een thema hebt over het huis en het huishouden, kan je de verhaaltjes gebruiken om taken te bespreken. En met de kinderen de rollen spelen.

De verhaaltjes bij elke taak, zijn op rijm geschreven. Tijdens het voorlezen kunnen de kinderen steeds het laatste woord raden. Kinderen die al kunnen lezen, kunnen dit boek zelf lezen. De teksten zijn kort, 4 zinnen per bladzijde. En er worden veel korte woorden gebruikt.

Bas helpt mama
Schrijver: Liesbeth van Binsbergen
Illustrator: Dagmar Stam
Uitgever: Royal Jongbloed
Prijs: € 9,95

Klik hier om het prentenboek te bestellen.

Bas helpt mama

BewarenBewaren

Marianne van de Wal

Marianne van de Wal is gastblogger op klasvanjuflinda.nl Ze werkt al ruim 10 jaar als leerkracht in de onderbouwgroepen. Ze ontwerpt en ontwikkelt haar eigen lessen en materialen. Voor haar staat spelen in hoeken, lezen in boeken, ervaringen delen en verhalen op schrijven, centraal. Marianne geeft 3 dagen per week les in groep 2/3 op een kleine, zelfstandige en gezellige basisschool in Best. Ze is getrouwd en moeder van 4 jonge kinderen van 0-6 jaar.

Geef een reactie