Je bekijkt nu Reuzegrote dierenportretten

Reuzegrote dierenportretten

Afgelopen week belde de postbode aan met een heel groot pakket onder zijn arm. Nieuwsgierig maakte ik het open. In het pakket zat het boek ‘Reuzegrote dierenportretten’. En als ik zeg groot, dan bedoel ik ook heel groot! Het is echt een XL boek. In deze blog vertel ik je er meer over.

Reuzegrote dierenportretten

Ga je met de klas aan de slag met het thema dieren, dan is dit boek met platen echt iets voor jou. Het boek is een parade van dertig schitterende dierenportretten waarin Lucie Brunellière op meesterlijke wijze de uitdrukking, houding en persoonlijkheid van elk dier weet vast te leggen.

Er komen allerlei dieren aan bod; huisdieren en wilde dieren, grote dieren en kleine dieren, aaibare dieren en angstaanjagende dieren. 

Op elke pagina staat een dier afgebeeld. De pauw en de walvis hebben wel twee pagina’s tot hun beschikking. Elk ‘tweetal’ past ook weer goed bij elkaar. Dieren die samen zijn afgebeeld zijn bijvoorbeeld: hond en kat, tijger en leeuw, olifant en muis en wolf en beer.

Boven elke illustratie staat de naam van het dier geschreven. De illustraties vind ik prachtig, je zou het bijna als koffieboek gebruiken! Je voelt echt de emotie van de dieren. Hoe langer je kijkt, hoe ‘echter’ de dieren aanvoelen.

Activiteiten

Het bevat verder geen informatie, maar het is wel een prachtig kijkboek waar je samen met de kinderen over kunt praten.

  • Welke dieren wonen op de boerderij?
  • Welke dieren noem je ook wel ‘wilde dieren’?
  • Wat is jouw lievelingsdier?
  • Welk dier lijkt jou gevaarlijk?
  • Hoe zou het dier zich voelen?
  • Welk dier zou je willen aaien?
  • Over welk dier zou je meer willen weten?

Je zou de platen eventueel kunnen inscannen en vervolgens de kinderen allerlei feiten over het betreffende dier kunnen laten opzoeken en rondom opschrijven.

Al met al dus zeker een aanrader wanneer kinderen geïnteresseerd zijn in de verschillende dieren of als je met het thema dieren in de onderbouw aan de slag gaat.

Reuzegrote dierenportretten
Schrijver: Lucie Brunellière
Uitgever: Fontaine uitgevers
Prijs: €16,99

Klik hier voor meer informatie over het boek.

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie