Je bekijkt nu Review: de kusjeskrokodil

Review: de kusjeskrokodil

Hij is terug: ‘De Kusjeskrokodil’! Het boek verscheen eerder in 2009. Hij is nu opnieuw uitgegeven met nieuwe illustraties van Loes Riphagen en met dezelfde tekst van Jozua Douglas. Een origineel verhaal voor in de klas of thuis voor het slapen gaan.

Het verhaal
Er zal maar een varken onder je tafel in je slaapkamer zitten en je kunt daardoor niet slapen. Het overkomt Tim. Het blijkt wel een gezellig varken te zijn, want het is een verhaaltjesvarken die leuke verhalen voorleest. Als het varken klaar is met voorlezen, is hij weg en kan Tim gaan slapen. Of toch niet? Er komt nog een toedektijger langs en een knuffelbuffel en als de slaapliedjesleeuw is uitgezongen, lijkt het toch echt bedtijd voor Tim. Maar niets is minder waar, want onder zijn bed ligt nog een beest. Zal die er dan uiteindelijk voor zorgen dat Tim lekker kan slapen?

De illustraties
Op elke bladzijde is er genoeg te bekijken. Sommige illustraties zijn zelfs paginavullend en geven een goed beeld van het verhaal. De illustraties geven het boek karakter, doordat het soms net niet allemaal kloppend is getekend. Bij elk nieuw dier is het dier zelf niet meteen te zien, maar wordt er een klein tipje van de sluier opgelicht zodat de kinderen kunnen raden welk dier het is.

Als ik zie hoe het laatste dier is afgebeeld en er bepaalde details worden gebruikt zoals spookjes, kan het bepalend zijn in je keuze of je dit boek wilt aanschaffen.

review-de-kusjeskrokodil

In de klas
In dit prentenboek komen diverse bedrituelen naar voren zoals het voorlezen van een verhaaltje, nog even een knuffel, lekker toegedekt worden. Interessant om eens met je klas te praten over wat hun bedrituelen zijn. Laat ze het eventueel uitspelen of zorg voor afbeeldingen van diverse bedrituelen en laat ze dit in de juiste volgorde leggen.

Ook kun je dit boek gebruiken bij het onderwerp ‘bang zijn in het donker’. Laat de kinderen vertellen of zij ook wel eens bang zijn in het donker en wat ze dan doen.

De Kusjeskrokodil
Auteur: Jozua Douglas
Illustrator: Loes Riphagen
Uitgever: De Fontein
Prijs: €13,99

Klik hier om het boek te bestellen.

Hanneke Boxman

Hanneke Boxman werkt als leerkracht in het basisonderwijs. Ze deed de PABO in Ede en is leerkracht op een school in Veenendaal. Ze heeft echt hart voor de onderbouw en geeft met veel plezier les aan de kleuters. Ze heeft haar opleiding tot taalcoördinator afgerond, is onderbouwcoördinator en zoekt altijd manieren om zich te blijven ontwikkelen.

Geef een reactie