Je bekijkt nu Boekentip: Die peer is voor mij!

Boekentip: Die peer is voor mij!

Werk je binnenkort met de kleuters rondom het thema groente en fruit of ben je op zoek naar een leuk prentenboek dat je kunt gebruiken bij rekenen of sova-lessen? Dan is het boek Die peer is voor mij! van Gottmer een leuke tip. In deze blog vertel ik je er graag meer over.

Die peer is van mij
In de hoogste boom van het woud hangen heerlijke sappige peren. Onderaan de boom staan vijf hongerige olifanten. Maar hoe krijgen ze nu zo’n lekkere peer te pakken?

Alle olifanten proberen het om de beurt. Er is een olifant die blaast, een ander probeert het door te vliegen. De derde olifant wil in de boom klimmen en er is zelfs een olifant die heel hard tegen de boom aan loopt. Maar niemand slaagt erin.

Het grappige is dat terwijl de olifanten bezig zijn (en daar het verhaal op gefocust wordt) je ook kleine muisjes ziet die door samenwerken uiteindelijk een peer krijgen. Ook de olifanten ontdekken uiteindelijk dat dit nodig is. En zo krijgen de olifanten eindelijk hun sappige peren.Boekentip: Die peer is voor mij!

Mijn mening
Het is een heel bijzonder prentenboek waarmee je verschillende activiteiten kunt doen. De tekst is heel speels en soms kriskras over de bladzijde weergegeven. Wat de muisjes zeggen en doen wordt ook weer in een ander lettertype getoond. Op het eerste gezicht ziet het er dan ook wat druk uit. Maar wanneer je het verhaal kent snap je hoe het gelezen moet worden.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst het verhaal van de muizen voor te lezen en daarna het verhaal van de olifanten, of juist andersom. Na het voorlezen kan je met de kinderen bespreken wat de olifanten van de muizen kunnen leren. In dit boek draait het echt om het samenwerken. Ook met de kinderen kan je daarna een leuke samenwerkingsopdracht uitvoeren.

Daarnaast komen er ook wat rekenfascetten aan bod. Denk aan de getallen; 5 olifanten, eerste, tweede, derde olifant en de muizen die in de maat tellen bij het klimmen. Daarnaast komt er ook een stukje meetkunde in terug. HOGE nieuwe boom en GROOTSTE sappige vruchten.

En natuurijk kan je het boek gebruiken voor woordenschat om de verschillende vruchten aan te bieden.

Kortom een boeiend en veelzijdig prentenboek dat erg leuk is om uit te werken voor een thema.

Die peer is voor mij!
Schrijver: Anuska Allepuz
Illustraties: –
Uitgeverij: Gottmer
Prijs: €13.99

Klik hier om het boek bij bol.com te bestellen.

Boekentip: Die peer is voor mij

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Linda Willemsen

Linda Willemsen is het gezicht achter klasvanjuflinda.nl en zet zich in voor spelenderwijs ontdekken en leren. Daarnaast houdt ze zich bezig met auteurswerk en zorgt sinds oktober 2018 met veel liefde voor haar babydochter.

Geef een reactie